Gå direkt till innehåll
Föreningen Svenska Stadskärnor förlägger sin årskonferens i Årets Stadskärna Borås!

Pressmeddelande -

Föreningen Svenska Stadskärnor förlägger sin årskonferens i Årets Stadskärna Borås!

Den 9-10 maj håller föreningen Svenska Stadskärnor sin årskonferens på Kårhuset i Borås, ett möte som förväntas locka ca 160 deltagare. Syftet med mötet är att samla alla som arbetar med centrumutveckling för att diskutera och inspireras med fokus på den allt viktigare stadskärnan.

Under 2011 utsågs Borås till Årets Stadskärna av föreningen. Utmärkelsen delas ut till den svenska stad som under de närmaste föregående åren gjort störst framsteg i sin förnyelse av centrum genom samarbete mellan både privata och offentliga aktörer. I juryns motivering kunde man bland annat läsa att Borås är ”bra på att vara stad” och att Borås visar upp en mångsidig hög kompetens.

– Under vårt år som Årets Stadskärna har vi haft en mängd studiebesök men det här blir lite av kronan på verket då vi får ta emot hela Sveriges samlade centrumutvecklare. Vi har fått äran att dela med oss av våra erfarenheter och ska visa upp framtidens stadskärna, säger Anna Liljenby på Borås City.

Under mötet presenteras även Svenska Stadskärnors nytillträdde VD Björn Bergman. Programmet är späckat med både övergripande frågeställningar om plats- och destinationsutveckling och med aktuella lokala case både om hårda och mjuka värden. Deltagarna kommer också att få uppleva en stadsvandring i centrala Borås.

– Det är andra gången som Svenska Stadskärnor väljer att förlägga sin årskonferens i Borås. Vi är så klart väldigt stolta över att Svenska Stadskärnor känner ett förtroende för Borås som mötesstad. Detta visar att vi har en bra organisation men vi vill även ge en stor eloge till Borås City som får arrangera Svenska Stadskärnors årskonferens för andra gången sedan 2008 säger Anna Lilja på Borås Convention Bureau.

För mer information kontakta gärna:
Borås City
Anna Liljenby
0705-41 78 89
anna.liljenby@borascity.se

Svenska Stadskärnor
Björn Bergman
070-223 86 24
bjorn.bergman@svenskastadskarnor.se

Borås Convention Bureau
Anna Lilja
0704-55 32 93
anna.lilja@boras.com

För mer information om mötet och Svenska Stadskärnor:
www.svenskastadskarnor.se

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44