Gå direkt till innehåll
Exotiska inslag på den 38:e upplagan av Linnémarschen

Pressmeddelande -

Exotiska inslag på den 38:e upplagan av Linnémarschen

Helgen den 26-27 april går den 38:e upplagan av det internationella vandringseventet Linnémarschen. Med nya tillgänlighetsbanor och spännande exotiska inslag ser man nu fram emot att ta emot runt 4.000 deltagare i de natursköna omgivningarna i och runt Borås.

Våren är långt kommen i Borås och väderleksprognoserna visar i dagsläget perfekta förutsättningar för ett bra evenemang.

- Vädret är en ren bonus, om prognosen håller i sig, men det känns otroligt skönt att kunna garantera, framförallt våra internationella gäster, en grön och vårblommande natur. Förra året var våren väldigt sen och vi kunde inte visa upp Sverige i den prakt vi är vana vid under Linnémarschen. Nu är läget helt annorlunda och det grönskar vackert utmed våra bansträckningar, säger Stefan Aroneng, Hestra IF.

Med nya tillgänglighetsbanor och därmed större variation i banlängder hoppas man kunna locka drygt 4.000 starter till årets evenemang.

- Anmälningsläget är positivt och vi hoppas att de sista dagarnas fina väder ska ge en extra skjuts för spontana efteranmälningar. Ett nytt inslag i år blir en överraskning i form av att Näcken dyker upp med sin fela vid Kypesjön samt Ryssby damm under lördag respektive söndag. Vi är också glada att återigen locka långväga internationella gäster. Canada är ett nytt deltagarland för året och det är otroligt roligt att hälsa en av våra äldsta deltagare, dessutom från andra sidan jordklotet, tillbaka igen. En 80-årig herre från Australien med synnedsättning visar verkligen på ett härligt sätt att Linnémarschen är tillgängligt för alla, fortsätter Aroneng.

Linnémarschen ingår sedan 2012 i den internationella vandringsorganisationen IML med vandringar över hela världen. Endast ett vandringsevenemang per land tas upp i organisationen som också kontrollerar att evenemanget följer organisationens riktlinjer och kvalitetskrav.

Mer information:
Stefan Aroneng, Hestra IF,  033-24 33 47
Thomas Krafft, marschgeneral, Hestra IF, 0709-68 06 09

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regions


BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44

Relaterat material

Relaterade nyheter