Gå direkt till innehåll
Damtennisstjärnor till Borås

Pressmeddelande -

Damtennisstjärnor till Borås

Det svenska damlandslaget i tennis återvänder till Boråshallen. Den 8-9 februari nästa år möter man Polen i Fed Cup by BNP Paribas World Group II. Sveriges Fed Cup-lag i tennis rankas som världens 11:e bästa tennisnation. Polen rankas som 14:e nation och har världsfyran Agnieszka Radwanska i laget. 

- För mig blir det hemmapremiär som kapten och det skall bli hur kul som helst. För tjejerna blir det perfekt. Dom har bra positiva minnen från hallen eftersom de vann där senast och det var bra stämning och allt funkade bra då, säger den svenske förbundskaptenen Lars-Anders Wahlgren. 

Borås och Boråshallen är inte obekant terräng för svenska tennislandslag. Davis Cup-laget besegrade Ryssland i Borås i mars 2011. I april 2012 vann Fed Cup-laget en Play Off-match mot Storbritannien och tog steget tillbaka till World Group II. Arrangemang och publiktiillströmning har varit bra vid båda tillfällena. 

- Vi känner oss stolta att återigen få stå värd för ett internationellt evenemang genom Fed cup och kunna välkomna Svenska tennisförbundet och damlandslaget till Borås. Det är ett gott betyg till vår organisation och målet att stärka Borås som evenemangsstad, säger Ulf Olsson kommunstyrelsens ordförande. 

Matchen arrangeras av Svenska Tennisförbundet i samarbete med Borås Stad, BoråsBorås AB samt de lokala tennisklubbarna Elfsborg Tennis, Sandareds TK och Dalsjöfors TK. 

Sverige besegrade Polen i det senaste mötet då Fed Cup-laget med Sofia Arvidsson och Johanna Larsson i spetsen besegrade Ursula och Agnieszka Radwanska i en avgörande dubbel i en Play Off- match i Euro/Africa-gruppen. I årets Fed Cup inledde Sverige med seger över Argentina på bortaplan. Damlaget fick då chansen att spela en Play Off- match om att gå upp i World Group II bland världens åtta bästa nationer. Men där blev USA för svåra i Florida med systrarna Williams i laget. En seger mot Polen i februari ger en ny Play Off-möjlighet till Fed Cup:s World Group I. 

Mer informationtennis.se och fedcup.com eller kontakta: 

- Henrik Odervall, Svenska Tennisförbundet, 0706-090272
- Lars-Anders Wahlgren, Förbundskapten damer, 0708-801377
- Ulf Olsson, Kommunstyrelsens ordförande i Borås Stad, 0705-233022

Fed Cup by BNP Paribas är Internationella Tennisförbundets lagtävling för damer. Turneringen startades 1963 och hade i år 97 deltagarländer, vilket gör den till världens största årligen återkommande nationstävling inom damidrotten. Sverige har varit i kvartsfinal vid fyra tillfällen. Fed Cup World Group är uppdelad i två 8-lagsgrupper. Därefter följer regionala divisioner. Italien och Ryssland möts i årets Fed Cup-final. Totalt 11 olika länder har vunnit turneringen.


Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44

Relaterade nyheter