Gå direkt till innehåll
​Damlandslaget i fotboll VM-kvalar i Borås

Pressmeddelande -

​Damlandslaget i fotboll VM-kvalar i Borås

Den 24 oktober står Borås värd för VM-kvalmatch när Sverige möter Ungern i den andra matchen under höstens VM-kvalsamling på hemmaplan. Matchen kommer att spelas på Borås Arena och blir den första damlandskampen som spelas i Borås sedan 1993. Biljetterna släpps till försäljning den 14 september.

- Matchen blir den sista kvalmatchen vi spelar på hemmaplan under hösten och vi hoppas på starkt stöd från läktarplats, kommenterar förbundskapten Peter Gerhardsson.

14 år. Så länge var det sedan Damlandslaget senast spelade i Borås. Då hette matchhjälten Anneli Andelén. Sverige tog emot Tyskland och inhoppande Andelén, som under sin landslagskarriär gjorde 37 mål, avgjorde träningslandskampen genom att skjuta 3-2 till Sverige.

Nu är det dags för nya matchhjältar att kliva fram i VM-kvalet. Tre oerhört viktiga poäng står på spel när landslaget spelar mot Ungern på Borås Arena och avslutar VM-kvalsamlingen på hemmaplan.

- Det känns mycket positivt att kunna välkomna just svenska Damlandslaget och Svenska Fotbollförbundet till Borås. Det är så pass dags att slå fast att sport och idrott för damer inte är undantag eller särfall, utan mainstream. När svenska landslaget kommer hit och spelar blir det ytterligare en manifestation för jämställt idrottande. Efter SM-veckan i somras och nu under pågående kulturfestival - No limit Street Art kan vi verkligen sätta Borås på kartan som evenemangsstad med ännu ett internationellt evenemang i oktober, säger Malin Carlsson, kommunalråd Borås Stad.

Matchen mot Ungern spelas 24 oktober kl 18.45 och biljetterna släpps den 14 september. Biljetterna kommer finnas tillgängliga från 80 kronor (ungdom) och 140 kronor (vuxna). Supporterklubben har 50 % på biljetter och föreningar kan köpa föreningsbiljetter vid köp av minst 10 biljetter, 70 kronor styck. Förutom via nätet kommer biljetter att säljas på Borås Tourist Center och föreningsbiljetter kommer endast att kunna beställas via Borås Tourist Center.

Håll utkik på svenskfotboll.se och boras.com samt i sociala kanaler för uppdateringar när biljetterna är släppta.

- Vi har fört dialog med Svenska Fotbollförbundet under en längre tid för att hitta ett gemensamt evenemang och ett VM-kval med svenska damlandslaget faller mycket väl in i vårt arbete med Borås som jämställd idrotts- och evenemangsstad. Vi kommer att arbeta hårt för att leverera de bästa förutsättningarna inför VM-kvalet i Borås för såväl boråsare som besökare och gäster, meddelar Ida Legnemark ordförande Fritid- och folkhälsonämnden Borås Stad.

Kontaktpersoner:
- Malin Carlsson, kommunalråd Borås Stad, 0766-23 08 30
- Ida Legnemark, ordförande Fritid- och folkhälsonämnden Borås Stad, 0768-88 56 99

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


Borås TME är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44

Relaterade nyheter