Gå direkt till innehåll
Boxningsturneringen Golden Girl är nu störst

Pressmeddelande -

Boxningsturneringen Golden Girl är nu störst

Den 20-22 november går boxningsturneringen The Golden Girl Championship av stapeln i Boråshallen. Med 250 deltagande boxare från 17 länder är det nu världens största fristående tävling för kvinnliga boxare.

Det är Boråsklubben BK Rebell som arrangerar turneringen som i år lockar betitlade världsmästare, europamästare och nordiska mästare till Borås för att göra upp om det åtråvärda bältet och titeln The Golden Girl.

Turneringen bjuder på världsboxare från bland annat; Ryssland, Sverige, Norge, Armenien, Finland, Danmark, Frankrike, Belgien, Tyskland, Schweiz, England, Skottland, Irland, Wales, Turkiet, Kamerun, Uganda och Polen.

- Det ryska landslaget har suveräna boxare på damsidan är naturligtvis favoriter, men inget går att förutsäga i den här tävlingen. Den tidigare tvåfaldiga mästarinnan Marielle V Hansen från Norge är tillbaka i turneringen efter två års frånvaro och är tillsammans med regerande mästarinnan Mira Potkonen, Finland, också heta kandidater till titeln, säger tävlingsledare Ray Husac.

Turneringen spänner över tre dagar, den 20-22 november, med elitgala under lördagskvällen och finaler söndagen den 22 november då det avgörs vem som plockar hem titeln och bältet.

Mer information:
thegoldengirlbc.net

Turneringen kan även ses live på knockout.no

Ray Husac, tävlingsledare, 073-594 54 11

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


BoråsBorås TME AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44

Relaterat material