Gå direkt till innehåll
Årets turistprofil 2107 - Sebastian Andersson & Uport Musikweekend
Årets turistprofil 2107 - Sebastian Andersson & Uport Musikweekend

Pressmeddelande -

Boråsregionen firade Turismens dag

Onsdagen den 27 september firade Turistorganisationerna i Boråsregionen Turismens dag med ett frukostseminarium på Sinnenas Hus i Borås. Där uppmärksammades också vinnaren av utmärkelsen Årets Turismprofil. 

FN:s världsturistorganisation UNWTO har firat World Tourism Day sedan 1980. Syftet med dagen är att uppmärksamma turismens roll i världen liksom att visa hur den påverkar sociala, kulturella, politiska och ekonomiska värden.

Årets turistprofil
Priset delas ut av Boråsregionens Turismorganisationer i samarbete med Borås Tidning och Ulricehamns Tidning

Vinnare: Uport Musikweekend & Sebastian Andersson.

Motivering:
"
En eldsjäl av sällan skådat slag som brinner för att utveckla Ulricehamn genom att driva ett arrangemang i toppklass. Ett arrangemang som fångat upp stora delar av Sveriges artistelit och över 30 000 besökare under tre dagar. Eventet ger ringar på vattnet och driver även övrigt näringsliv framåt.

Som entreprenör är Sebastian flexibel och lösningsorienterad och hittar alltid nya vägar för att utveckla sin verksamhet. Ulricehamn känner en stolthet och glädje och hoppas att Sebastian vill fortsätta utvecklas här och sätta Ulricehamn på kartan."

Under frukostseminariet informerade turistorganisationerna i Borås om de gemensamma projekten InfoPoint & Cykla och vandra i Sjuhärad. Anna Lilja Borås TME berättade om Borås Convention Bureau. Vi fick också lyssna till Jens Lind och hans föreläsning ”Med passionen som drivkraft”

Ett 80 tal personer, politiker, tjänstemän och övriga från hela besöksnäringen i regionen deltog.

För mer information kontakta:
Marita Curran, BoråsTME AB, 0734-32 75 04, 

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


Borås TME är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Marita Curran

Marita Curran

Projektledare 0734-32 75 04