Gå direkt till innehåll
BoråsBorås omdiplomerade enligt Svensk Miljöbas

Pressmeddelande -

BoråsBorås omdiplomerade enligt Svensk Miljöbas

Förra året 2015 blev det kommunala destinationsbolaget BoråsBorås TME AB miljödiplomerat som en av de då få kommunala verksamheterna. Idag är många fler diplomerade, allt i linje med Borås Stads miljömål om att alla förvaltningar och bolag ska arbeta enligt ett miljöledningssystem. I februari blev vi så miljödiplomerade igen i enlighet med Svensk Miljöbas miljöledningsstandard.

På BoråsBorås har vi bland annat skapat en återvinningslösning av avfallsfraktioner på vårt kontor, erbjudit anställda utbildning i EcoDrive och aktivt jobbat med att minska vårt tryckta material.

BoråsBorås har gjort en strategisk satsning på modern kommunikation i ett flertal digitala- och sociala kanaler. Företaget har byggt och underhåller i dagsläget ett tiotal webbplatser med tillhörande socialamedia-konton kring turism och evenemang i Borås. Trafiken mot de digitala kanalerna ökar markant hela tiden, som ett exempel kan nämnas att vi under No Limit 2014 och 2015 delade ut ca 30.000 fysiska kartor, den digitala kartan har haft över 80.000 unika besökare.

Dessutom jobbar vi kontinuerligt för att stadens evenemang ska vara miljödiplomerade events. Det är med våra partners som störst påverkan kan göras för en hållbar utveckling och minskad miljöbelastning. Under 2014 gjordes till exempel ett stort jobb tillsammans med andra parter med att för första gången skapa SM-Veckan till ett miljödiplomerat event.

Miljöarbetet har också integrerats i vår evenemangshandbok, ett material framtaget av en samansatt grupp kallad Säkerhetsnålen bestående av olika parter i staden som arbetar med evenemangssäkerhet.

För mer information kontakta:
Erik Johnson, Miljökoordinator, BoråsBorås TME AB, 033-353298

boras.com/miljo

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regions


BoråsBorås TME AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Erik Johnson

Erik Johnson

Projektledare Naturturism Cykla & vandra i Sjuhärad 0768-88 32 98

Relaterade nyheter