Gå direkt till innehåll
Borås och Linnémarschen vandrar ut i världen

Pressmeddelande -

Borås och Linnémarschen vandrar ut i världen

Den 5-6 maj kommer Borås och Linnémarschen – Sveriges största vandringsevent, att marknadsföras under vandringen ”2-daagse” i  Blankenberge, Belgiens motsvarighet och numera systermarsch till Linnémarschen i Borås.  

Linnémarschen kvalificerades in som medlem i det internationella vandringsförbundet IML Walking Association hösten 2011. I och med medlemskapet har Borås och Linnémarschen fått en officiell förfrågan från systermarschen i Blankenberge, ”Internationale 2-daagse Van Vlaanderen Blankenberge”, om att vara värdnation och gäst under deras vandring. Varje år bjuds ett nytt land in till Blankenberge, dels för att främja kulturutbyte mellan länderna som är medlemmar i IML Walking Association och dels i marknadsföringssyfte.

- I fjol var Taiwan värdnation och i år har turen gått till Sverige med Borås och Linnémarschen. Det är riktigt roligt att kunna välkomna en ny medlem i vår vandringsfamilj, menar Vera De Waegenaere, arrangör 2-daagse samt styrelseledamot i IML Walking Association.

Vandringen 2-daagse drar ca 10 000 deltagare från 26 olika länder varje år. Det är ett unikt tillfälle för Sverige och Linnémarschen i Borås att marknadsföra sig för ett stort antal vandrare såväl från Belgien men också andra delar av världen.

- Målet är att skapa goda ambassadörer för Linnémarschen och sätta igång ett snack om den nya IML vandringen bland deltagarna i Belgien. Självklart försöker vi locka deltagarna att besöka Borås och Linnémarschen 2013, berättar Helena Alcenius, VD BoråsBorås AB.

Den svenska ambassadören i Bryssel, Ulrika Sundberg, kommer att inviga 2012 års 2-daagse i Blankenberge. På plats vid start och målgång kommer också Borås och Linnémarschen att marknadsföras i en monter. Här kommer det att bjudas på små svenska tilltugg som till exempel knäckebröd med västerbottenost och hjortronsylt och klassiska Evert Taube låtar, en mängd information om Linnémarschen och Borås.

- Att bjudas in och få möjlighet att hämta inspiration från systermarschen i Belgien är självklart ett gyllene tillfälle för oss på Linnémarschen. Efter succén i helgen med över 4 800 starter på Linnémarschen ser vi redan fram emot 2013 års utmaning. Vi siktar mot målet om att bli vandringarnas Vasalopp, säger Thomas Krafft.

Läs mer på:
http://www.imlwalking.org/index.html
http://www.2daagse.be/en
 
För mer information kontakta gärna:
Thomas Krafft, marschgeneral Hestra IF Linnémarschen,
thomas.krafft@tools.se, 0709-68 06 09

Helena Alcenius, VD BoråsBorås AB,
helena.ransjo.alcenius@boras.com, 0705-41 54 44

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44