Gå direkt till innehåll
Borås marknadsförs på Vagabondmässan i Köpenhamn 22-23 oktober

Pressmeddelande -

Borås marknadsförs på Vagabondmässan i Köpenhamn 22-23 oktober

Borås marknadsförs på Vagabondmässan i Köpenhamn 22-23 oktober

BoråsBorås AB ställer ut och marknadsför Borås i Visit Swedens monter på Vagabondmässan i Köpenhamn 22-23 oktober. Mässan riktar sig framför allt till målgruppen WHOP:s - wealthy, healthy, older people, en aktiv äldre målgrupp med god ekonomi. Det är weekenderbjudanden med bland annat kulturpaket och golfpaket som presenteras på mässan för att locka danska resenärer till Borås.

Sveriges största vandringsevenemang Linnémarchen, som inför 2012 blir internationellt i och med medlemskapet i IML Walking Association, är ytterligare något som kommer att marknadsföras.

Visit Sweden disponerar ett område på ca 500 kvadratmeter och fokus är att marknadsföra attraktiva ”short breaks” – kulinariska upplevelser, hotell, kultur, spa och liknande. Borås har en yta på cirka 10 kvm. Andra svenska destinationsmål som marknadsförs är bland andra Glasriket, Isaberg och Smaka på Skåne.

- Borås högklassiga kulturutbud och skulpturer av välkända konstnärer, den nyanlagda masterbanan på Borås Golfklubb, närheten till naturen och närheten till Köpenhamn är starka reseanledningar för målgruppen på mässan, säger Marita Curran projektledare på BoråsBorås AB.

Köpenhamnsborna når Borås på strax under 4 timmar med bil och 5 timmar med tåg.

Snabbfakta

Vagabondmässan

  • Arrangör är resemagasinet REJS Vagabond.
  • Startades 2003
  • Besökare ca 20 000
  • Öppettider: lördag 22 oktober kl 10-18 och söndag 23 oktober kl 10-17
  • Plats Øksnehallen i Köpenhamn

Visit Sweden

Visit Sweden är ett kommunikationsföretag som är hälftenägt av vardera Näringsdepartementet och Svensk Turism AB. Bolaget arbetar med att marknadsföra varumärket Sverige och svenska destinationer och upplevelser internationellt.

Kontakt

Marita Curran Projektledare BoråsBorås AB marita.curran@boras.com  Mob.0734-153206

Vagabondmässan.www.vagabond.info

Visit Sweden www.visitsweden.com

Särskilda paket erbjuds till mässbesökarna: www.vastsverige.com/da/Boras/

Ämnen

Taggar


BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44

Relaterat material