Gå direkt till innehåll
Boda isstadion invigs med VM-bandy, Finland-Kazakhstan

Pressmeddelande -

Boda isstadion invigs med VM-bandy, Finland-Kazakhstan

Lördagen den 26 januari blir det både skridsko-, familje- och bandyfest när Boda isstadion invigs. Dagen fylls av aktiviteter men höjdpunkten blir förstås en gruppspelsmatch i pågående Bandy-VM, som i övrigt spelas i Vänersborg, mellan Finland och Kazakhstan.

- Det är svårt att sätta ord på mina känslor faktiskt. Jag såg min första bandymatch för snart 10 år sedan, just i Vänersborg där VM nu kommer att utspela sig. Jag fastnade direkt för snabbheten, tekniken och elegansen i idrotten. Att nu kunna hälsa publiken välkommen till en VM-match på nyanlagda Boda isstadion, anpassad för bandy, känns minst sagt magiskt. Med den nya anläggningen ser jag en ljus framtid för bandyn i Borås och jag hoppas att det kommer att skapa ett helt nytt intresse för skridskoåkande och issporter i allmänhet så klart, säger Klas Ström, ordförande i arrangerande Borås Bandy.

- Jag får lov att instämma i Klas känsla av magi, både kring evenemanget i sig och den nya isstadion. I det här fallet är det ju dessutom långt mycket mer än en isbana, det blir ett idrottsligt allaktivitetsområde som lockar till fysisk aktivitet året runt. Det blir ett enormt lyft för skolan, de aktiva föreningarna i området, de boende och hela Borås, säger Tommy Jingfors, förvaltningschef Fritids- och folkhälsoförvaltningen Borås Stad.

- Det är otroligt glädjande med en ny konstfrusen isbana med bandymått. Det är förvisso inte helt unikt, men väldigt ovanligt att de nyanläggs från grunden. Senast det skedde var 2013 och då så långt norrut som i Östersund. Det ger nya möjligheter för idrotten och skapar en möjlig spridning utanför traditionellt starka bandyfästen som varit väldigt beständiga i Sverige under många år, säger Peter Hodor, generalsekreterare Svenska Bandyförbundet.

- Det är en dröm även för mig. Normalt sett krävs rätt många år av erfarenheter kring en arena och en idrott för att locka större evenemang till en stad, att man växer i kostymen så att säga. Att då få chansen att inleda och inviga Boda isstadion med en VM-match är ju synnerligen spännande. Jag hoppas och tror så klart att den här anläggningen kan generera fler större matcher på sikt och att det blir ett välkommet idrottsligt tillskott för boråsarna så klart, säger Helena Alcenius, VD Borås TME.

Det blir ett heldagsprogram lördagen den 26 januari, där besökare erbjuds att prova på idrotter, skridskoåkning, träffa utställare och få en fin vinterdag tillsammans. Det blir också flera möjligheter att se bandymatcher och uppleva den särskilda atmosfären kring vinteridrott utomhus.

Preliminärt program för dagen – 26 januari
09.00-11.00 Allmänhetens åkning samt prova på aktiviteter med Sportsforyou
12.00 Pojklagsmatch (P12) Borås/Skövde Bandy tar emot Otterbäckens BK
14.00 Invigning av isbanan
14.00-15.00 Allmänhetens åkning
16.00-16.30 VIP-match med boråskändisar, forna storspelare m fl

Kvällens match
17.00 Insläpp, entré 100 kr (ett barn/ungdom upp till 15 år medföljer gratis på betalande vuxens biljett)
17.15-17.35 Uppvärmning
17.50 Officiell invigning
18.00 Matchstart Finland-Kazakhstan

Under hela dagen finns möjlighet att låna skridskor i anslutning till isstadion. Föreningarna som normalt nyttjar ytorna kommer också finnas på plats för att presentera sina respektive idrotter och verksamheter. Kioskservering under hela eftermiddagen.

Biljetter
Förköp genom Borås Tourist Center (Sven Eriksonsplatsen 3) eller Finska Chark (Druveforsvägen 21). Biljetter säljs också vid entrén på matchdagen.

Mer information
- Klas Ström, ordförande Borås Bandy, 070-633 77 21
- Tommy Jingfors, förvaltningschef Fritids- och folkhälsoförvaltningen Borås Stad, 033-35 73 66
- Peter Hodor, generalsekreterare, Svenska Bandyförbundet, 070-930 69 84
- Helena Alcenius, VD Borås TME, 070-541 54 44

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regions


Borås TME är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44