Gå direkt till innehåll
Barntandvårdskongress till Borås

Pressmeddelande -

Barntandvårdskongress till Borås

Svensk Pedodontiförening förlägger föreningens årliga kongress i Borås 2019. Mötet lockar ca 400 deltagare och kommer att hållas på Borås Kongress den 26-27 september 2019.

Redan 2017 skickade Catharina Jacobsson på Specialistkliniken för pedodonti in sin ansökan om att få arrangera mötet i Borås och i vårt nya kongresshus. Kongressen roterar mellan olika orter varje år och riktar sig till alla som arbetar med barn och ungdomar inom tandvården. Kongressen är den största årligen återkommande utbildningsaktiviteten inom området och förmedlar aktuell och viktig kunskap om barn- och ungdomstandvård.

- Jag är riktigt glad över att få hälsa mina kollegor från hela landet välkomna till Västra Götalandsregionen och Borås för Barntandvårdsdagarna nästa år. Med Borås läge, nytt kongresshus, närheten till hotell och Landvetter samt vårt unika kulturutbud känns det som vi har alla förutsättningar för lyckade dagar säger Catharina Jacobsson

- Vi är stolta över att vi har lokala ambassadörer som Catharina som tar på sig värdskap för betydelsefulla möten som det här, säger Anna Lilja, projektledare på Borås Convention Bureau. Kongresser är viktiga för Borås både ur marknadsföringssynpunkt och för utvecklingen av staden.

Svenska Pedodontiföreningen är en förening för specialister och tandläkare under specialistutbildning i pedodonti (barn- och ungdomstandvård). Pedodontisten är specialiserad på diagnostik, terapiplanering och behandling av barn och ungdom i tandvården och tar emot patienter som är i behov av särskilt omhändertagande efter remiss från andra tandläkare och från övrig hälso- och sjukvård.

Läs mer om Svenska Pedodontiföreningen på spf.nu

För mer information
Anna Lilja, Borås Convention Bureau, 0734-32 75 06
Catharina Jacobsson, Klinikchef/Övertandläkare, Folktandvården Västra Götaland, Pedodontikliniken Borås, 0708-45 07 41

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


Borås TME är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Anna Lilja

Anna Lilja

Projektledare Borås Convention Bureau 0734-32 75 06

Relaterade nyheter