Gå direkt till innehåll
Aktörsträff för stärkt samarbete och inspiration inom naturturism i Sjuhärad

Pressmeddelande -

Aktörsträff för stärkt samarbete och inspiration inom naturturism i Sjuhärad

Den 24 oktober samlas aktörer, företagare, föreningar, ledansvariga och andra intressenter inom naturturism i Sjuhärad, till en inspirationsträff på Årås Kvarn i Dalum. Träffen arrangeras av projektet Cykla & Vandra i Sjuhärad i samarbete med Leader Sjuhärad* som i samband med träffen har besök från andra Leaderområde i Sverige och Finland.

- Det blir en lärorik och spännande eftermiddag med både föreläsningar och erfarenhetsutbyte. Vi är väldigt glada att ha Putte Eby, projektledare för S:t Olavsleden på plats. S:t Olavsleden** är världens nordligaste pilgrimsled och anses vara Nordens motsvarighet till den klassiska El Camino de Santiago de Compostela. Jag tror att vi har mycket att lära och inspireras av kring deras arbete som vi kan omsätta i den fortsatta utvecklingen av våra leder och generellt i projektet Cykla & Vandra i Sjuhärad, säger projektledare Erik Johnson.

Eftermiddagen inleds med fika och nätverkande med efterföljande program:

- Årås Kvarn berättar om sin verksamhet, sina paket och lederna Änglaleden och Vildmarksleden.

- Cykla & Vandra i Sjuhärad berättar om sin verksamhet och samarbetet mellan kommunerna.

- Outdoor Support om cykel- och vandringspaket

- Inspirationsföreläsning, Putte Eby, S:t Olavsleden

- Rundabordssamtal, senaste nytt och erfarenhetsutbyte

Aktörsträffarna inom Cykla & Vandra i Sjuhärad arrangeras en handfull gånger per år på olika intressanta platser i Sjuhärad, kopplade till projektet.

Mer information: 

Erik Johnson, projektledare Cykla & Vandra i Sjuhärad, 0768-88 32 98
Linda Arontzon, projektledare/handläggare Leader Sjuhärad, 0709- 42 24 59

* Leader har funnits i Sverige under fyra av EU:s programperioder, som löper över 6 år i taget. LEADER (1994-1999), Leader+ (2000-2006), Leader (2007-2013) samt den nuvarande programperioden som heter Lokalt ledd utveckling 2014-2020. Med utgångspunkt från lokala förutsättningar och lokala initiativ stöttar Leader utveckling av nyskapande metoder för utveckling och förnyelse.

Leaderarbetet sker i ett trepartnerskap där den offentliga sektorn, ideella sektorn och den privata sektorn tillsammans beslutar om och genomför projekt. Leader är som en experimentverkstad, där de på landsbygden bofasta och verksamma själv uppmuntras till möjligheten att genomföra egna satsningar och initiativ av betydelse för bygdens utveckling.

** S:t Olavsleden sträcker sig från Bottenhavet i Öster till Atlanten i väster, från Selånger i Sverige till Trondheim i Norge. Under 580 km går leden genom skogar, över fjäll, längs sjöar, samhällen och historiska platser. Sedan 2018 är också S:t Olavs Waterway en officiell Olavsled som går mellan öar och över hav från Hudiksvall, Söderhamn eller Grisslehamn i Sverige till Åbo i Finland via Åland.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


Borås TME är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Erik Johnson

Erik Johnson

Projektledare Naturturism Cykla & vandra i Sjuhärad 0768-88 32 98