Gå direkt till innehåll
Vinnare Årets Turismföretagare 2019
Vinnare Årets Turismföretagare 2019

Pressmeddelande -

Årets Turistföretagare 2019 korad

Idag firades Turismens Dag där över 50 representanter från besöksnäringen samt politiker och tjänstemän samlades på Kvarnen i Hyssna för att samtala och inspireras. Dagen bjöd på intressanta föreläsare där Tamara Christmann från Upzone berättade om sina erfarenheter av att vara pionjär i en ny bransch, Hans Johansson från Kvarnen i Hyssna presenterade sin outdoor-satsning och storytelling och Hållbar Landsbygd Sjuhärad informerade om sin nya kampanj ”Mitt 7H – Sjuhärads hemesterfavoriter” som lanseras i höst. Lena Molander från Outdoor Support avslutade med att berätta om paketering av outdoor-upplevelser.

Under lunchen delades pris ut till Årets Turistföretagare 2019 som i år gick till Tranemo Kommun och Antikrundan i Limmared, ett nätverk bestående av 13 aktörer som med olika inriktningar inom antikt och second hand, har bildats i orten. Juryns motivering löd:

Med eldsjälen Thomas Johansson, ett stort lokalt engagemang och en fantastisk utvecklingslusta, drivkraft för samverkan och gemenskap och med känsla för retro, återbruk och antikt, har nätverket Antikrundan i Limmared blommat ut. Hela 13 butiker med variation inom antikt och second hand drar många besökare till Limmared och Boråsregionen. Just att nätverkets samlade aktörer finns i en behaglig närhet till boende, restauranger, kulturaktiviteter, kollektivtrafik, cykel- och vandringsleder samt bilvägar, har ökat och möjliggjort för många besökare i Boråsregionen att ta del av butikernas varierande, och i tiden, rätta utbud.”

Turismens dag arrangeras av Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund tillsammans med Marks kommun, Bollebygds kommun, Vårgårda kommun, Herrljunga kommun, Näringsliv Ulricehamn, Borås TME, Svenljunga och Tranemo kommuner.

För mer information:
EvaLotta Petersson, Boråsregionen
0709-48 73 36
evalotta.petersson@borasregionen.se

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


Borås TME är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

instagram.com/boraspunktcom/

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44