Gå direkt till innehåll
4500 hundar av 350 raser intar Borås 2-3 juli

Pressmeddelande -

4500 hundar av 350 raser intar Borås 2-3 juli

Helgen den 2-3 juli arrangerar Södra Älvsborgs kennelklubb (SÄKK) sin årliga nationella hundutställning på Ryda sportfält i Borås. Det blir fler hundar och fler raser än någonsin tidigare i 2016 års upplaga.

SÄKK gör erkänt bra utställningar och har lyckats behålla ett väldigt högt deltagarantal, mycket tack vare valet av duktiga och spännande domare. I år utökar man samarbetet med rasklubbarna och har inte mindre än 8 st som ordnar sina utställningar ihop.

- På plats finns några av världens främsta rasspecialister från Sydafrika, Irland, Polen, USA, Rumänien, Kroatien, Kanada, Italien, Norge, Danmark och Finland. Mycket glädjande har vi i år också fått många hundar av ovanliga raser anmälda, säger Pamela Abrahamsson, PR-ansvarig SÄKK.

Best in show döms i år av Hans Erhard Grüttner.

Det är ett strålande tillfälle för den hundintresserade att se olika raser och möta uppfödare och ägare som kan ge kunniga svar till den som funderar på att skaffa en hund oavsett om det är första hunden eller om man har haft många och tänker byta ras.

På lördagen finns även tillfälle att titta på hundfreestyle. Hunden utför konster och tricks till musik.

Mer information
- Marie Ljungquist, ordförande SÄKK, 070-604 97 74
- Lasse Österlund, utställningskommissarie, 070-883 82 01
- Stina Hallhagen, projektledare BoråsBorås TME AB, 0704-32 75 05

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


BoråsBorås TME AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44