Gå direkt till innehåll
35 000 besökare väntas till SM-veckan i Borås

Pressmeddelande -

35 000 besökare väntas till SM-veckan i Borås

35 000 besökare, 6 000 deltagare i 35 idrotter och 2 000 ledare och andra kring idrottarna – så ser planerna ut för SM-veckan sommar i Borås 30 juni-6 juli 2014.

Listan på idrotter till SM-veckan är ännu under arbete. Dialog pågår med uppemot 40 olika idrotter som visat intresse att delta under veckan. Listan uppdateras kontinuerligt.

Samtidigt börjar arenorna för de olika tävlingarna och eventen ta form. På de båda områdena i Knalleland och i Borås city planeras inte bara för SM-tävlingar utan även för prova på-aktiviteter, artistuppträdanden och direktsändningar på storbildsskärmar.

- Vi ska hålla hög kvalitet på de arenor vi erbjuder och leverera tävlingar i toppklass. SM-veckan i Borås ska bli en folkfest för alla, lovar Frida Arvidsson, projektledare för SM-veckan i Borås.

Med 35 000 unika besökare väntas samtliga boendeanläggningar i Borås bli fullbelagda, och även andra boenden i Boråsregionen. Turismomsättningen under SM-veckan beräknas bli närmare 50 miljoner kronor.

Syftet med SM-veckan är att under en vecka genomföra svenska mästerskap i olika idrotter i en och samma stad. SM-veckan är öppen för Riksidrottsförbundets medlemmar, 69 specialidrottsförbund som representerar upp emot 250 olika grenar.

SM-veckan arrangeras av RF i samarbete med specialidrottsförbunden, Borås Stad och BoråsBorås AB. Sändande bolag är Sveriges Television.

Mer information genom Frida Arvidsson, 0734-15 36 60

Följande sporter har lämnat intresseanmälan för SM-veckan i Borås:
Simning
Dragkamp
Bangolf
Biljard
Judo
Tai-do
Brottning
Brasiliansk jiu-jitsu
Styrkelyft
Tyngdlyftning
Badminton
Friidrott
Roller derby
Cykel
Inlines
Rullskidor
24-timmars löpning
Gång
Squash
Simning öppet vatten
Kanotpolo
Beachvattenpolo
Super-moto
Boule
Backtävling
Sprinttävling
Superenduro
Rodd
Casting
Gymnastik
Flygsport
Skeet
Rugby 7-manna
Discgolf individuellt
Discgolf Ultimate
Orienteringsskytte
Jet-ski
Krocket

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44

Relaterat material

Relaterade nyheter