Följ Borås TME

Rekordstort intresse för SM-veckan i Borås

Pressmeddelande   •   Nov 07, 2016 18:30 CET

Den 30 juni-7 juli arrangeras SM-veckan i Borås, för andra gången. Att SM-veckan i Borås sommaren 2014 var den dittills största och genomfördes med mycket gott resultat samt att staden har arenorna, ett aktivt föreningsliv och är en idrottsstad som vågar satsa och tänka nytt är enligt Riksidrottsförbundet anledningar till varför valet återigen föll på Borås. 2017 är det dags igen och intresset är rekordstort.

- Det är mycket arbete kvar och många delar som ska stämma, men just nu arbetar vi vidare tillsammans med 55 idrotter som anmält sitt intresse att medverka under SM-veckan. Nu pågår ett grundligt arbete för att försöka skapa de förutsättningar som behövs för genomförandet av respektive idrotts SM-tävlingar. Det kan handla om att identifiera lämpliga befintliga arenor, anpassa de samma eller skapa nya, säger Maria Krafft Helgesson, projektledare för SM-veckan i Borås.

55 idrotter har anmält intresse och idag träffas föreningar/förbund tillsammans med representanter för den lokala organisationen i Borås, Riksidrottsförbundet och SVT, för en gemensam första informationsträff.

- Det är jättekul med så stort intresse, även om det inte är något självändamål i sig att ha så många idrotter som möjligt. Vi vill skapa kvalitativa förutsättningar för bästa tänkbara tävlingar och en fantastisk upplevelse för såväl deltagare som åskådare, det är vårt fokus. Hur många idrotter det blir i slutändan återstår att se när vi vet om vi kan skapa de arenor som krävs för bra och kvalitativa tävlingar, inom rimliga ekonomiska och resursmässiga gränser för alla parter, fortsätter Maria.

Idrotter som anmält intresse:

1. 3x3 Streetbasket

2. Allround (Frisbee)

3. Backe Sprint (MC)

4. Backe Sprint rallycross

5. Backe Sprint crosskart

6. Bangolf

7. Beachvattenpolo

8. Bilorientering sprint

9. Biljard

10. Boxning (dam/herr)

11. Bowling (dam/herr)

12. Brottning (herr)

13. Boule

14. Casting

15. Cykel (landsväg)

16. Cricket (T20)

17. Discgolf (Frisbee)

18. Dragkamp

19. Flaggfotboll

20. Formel 2

21. Friidrott (lag-SM)

22. Friidrott (100 km)

23. Gång

24. Handigolf

25. HEMA

26. Jetski

27. Kanotpolo

28. Klassisk styrkelyft och bänkpress

29. Kvinnlig artistisk gymnastik

30. Motocross Sprint

31. Olympic Skeet

32. Orienteringsskytte

33. Radiostyrd bilsport

34. Rallysprint

35. Rodd

36. Rollerderby

37. Rugby

38. Rullskidor

39. Rullstolstennis

40. Skateboard (slalom)

41. Simhopp

42. Simning

43. Sportdykning

44. Superenduro

45. Tennis

46. Thundercat

47. Trampolin

48. Triathlon (sprint och stafett)

49. Trissjolle

50. Truppgymnastik

51. Tyngdlyftning

52. Utlimate (Frisbee)

53. Vattenskidor (slalom, trick och hopp)

54. Wakeboard (wakeskate)

55. Öppet vatten

Mer information:
Maria Krafft Helgesson, projektledare SM-veckan 2017 i Borås, 0705-16 02 58


SM-veckan
SM-veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet (RF) i samarbete med berörda specialidrottsförbund (SF) och värdstaden. Sveriges Television (SVT) är sändande bolag.

Syftet med SM-veckan är att under en veckas tid genomföra svenska mästerskap i olika idrotter i en och samma stad. SM-veckan genomförs vanligtvis varje år, vinter respektive sommar, och ska genomföras på olika orter i Sverige.

SM-veckan är öppen för RF:s medlemmar, 71 specialidrottsförbund (SF) vilka representerar upp emot 250 olika idrotter (grenar). Genom SM-veckan vill vi få ett ökat intresset för svenska mästerskapen och samla större och mindre idrotter i ett gemensamt evenemang. Många människor ska kunna ta del av Sveriges bästa idrottsutövare på plats, i media och framför TV:n. SM-veckans ambition är att vara en idrottslig folkfest i värdstaden under en vecka.

BoråsBorås TME AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.