Gå direkt till innehåll
Turistprofiler uppmärksammades på Turismens dag

Pressmeddelande -

Turistprofiler uppmärksammades på Turismens dag

Torsdagen den 27 september firade Turistorganisationerna i Sjuhärad Turismens dag med ett frukostseminarium på Sinnenas hus. Där uppmärksammades också vinnarna av utmärkelserna Årets Turistprofil samt Bästa värden i Sjuhärad. FN:s världsturistorganisation UNWTO har firat World Tourism Day sedan 1980, alltid den 27 september. Syftet med dagen är att uppmärksamma turismens roll i världen liksom att visa hur den påverkar sociala, kulturella, politiska och ekonomiska värden.

Bästa värden i Sjuhärad
är Turistorganisationera i Sjuhärads pris till den eller de som visat på gott värdskap. Till vinnare utsågs Björnhyltans, Peder och Lotta Wendefors i Tranemo kommun med motiveringen: "Ett personligt värdskap med förståelse för gästens behov. Ett brett samarbete med andra besöksmål i närområdet skapar mervärde för besökaren."

Årets turistprofil
är Leader Sjuhärads pris till person, företag, organisation eller förening som genom sin gärning påverkat och utvecklat verksamhet inom turism som haft betydelse för utvecklingen av landsbygden i Sjuhärad. Till vinnare utsågs Stefan Jalderyd, Ulricehamns IF - Skidor med motiveringen "En eldsjäl som genom idogt arbete gjort skidanläggningen i Ulricehamn känd och lockat såväl stora mängder motionärer som yttersta Sverigeeliten till Sjuhärad. Satsningarna har bidragit till ökad vinterturism i området".

Under frukostseminariet talade Helena Alcenius från BoråsBorås AB om turism i Borås och Sjuhärad, Anna Theander om det pågående projektet "Kyrkan som besöksmål" samt Rebecka Jankus fd. Turismutvecklare i Masthuggs församling, om hur man praktiskt löser saker i en kyrka som har 90 000 besökare om året.

Juryn för priserna:
Annika Andersson - Ordförande Leader Sjuhärad, Rolf Danielsson - Västarvet, Anders Lindauer - Coompanion, Chatarina Johansson - Kvarnen i Hyssna, Anna Fagerfors - Sjuhärads samordningsförbund, Håkan Palmborg - Borås Tidning samt Lena Brännmar - Sjuhäradskommunalförbund.

Mer information:
Marita Curran, BoråsBorås AB, 033-35 70 97, 0734-15 32 06
Roland Haraldsson, Leader Sjuhärad, 0325-61 86 93, 0703-19 12 02

Ämnen

Taggar

Regioner


BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44

Relaterat material