Gå direkt till innehåll
Riksfest för körsångare till Borås 2015

Pressmeddelande -

Riksfest för körsångare till Borås 2015

Sveriges kyrkosångförbund har beslutat att lägga sin Riksfest för körsångare i Borås 2015. Mötet kommer att hållas under Kristi Himmelsfärdshelgen och lockar ca 800 körsångare och medföljare.

Dagarna kommer att fyllas av repetitioner, workshops - som i Borås får namnet Ateljéer med tanke på vår textila historia och flera möjligheter för boråsarna att lyssna på offentliga uppträdande.

- Vi är väldigt glada att få stå värd för Riksfesten 2015 och att kunna erbjuda boråsarna flera körsångsupplevelser runt i stan under helgen” säger Carl-Gustaf Ekström, organist i Carolikyrkan och Förbundsordförande i Sjuhäradsbygdens kyrkosångförbund som är den person som tagit Riksfesten till Borås.

- Att Borås har valts som ort för Riksfesten 2015 visar på Borås attraktionskraft för större sammankomster. Ett möte som detta ger dessutom ringar på vattnet till invånarna i Borås som får ta del av körsång på flera platser i stan. Sedan får vi naturligtvis också en ekonomisk effekt med ökad logibeläggning och handel, säger Anna Lilja på Borås Convention Bureau.

Sveriges Kyrkosångsförbund, SKsf, är en självständig organisation i nära samarbete med Svenska kyrkan. Körsångarna utgör den allra största frivilliggruppen i Svenska kyrkans verksamhet. SKsf är en kreativ samarbetspartner i kyrkans musikaliska arbete på riksnivå och i stiften. Främsta uppgiften är att stödja kyrkans körer – körledarna och körsångarna – med en utvecklande och inspirerande verksamhet.

sjungikyrkan.nu

För mer information
Anna Lilja, Borås Convention Bureau 0734-15 36 58
Carl-Gustaf Ekström, Musikdirektör Caroli församling, Borås Förbundsordförande, Sjuhäradsbygdens kyrkosångsförbund 033-17 94 59, 0705-87 94 59

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Anna Lilja

Anna Lilja

Projektledare Borås Convention Bureau 0734-32 75 06