Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Premiär för PechaKunchaNight i Borås

Under Textilmuseets avslutningsvecka kommer BoråsBorås AB arrangera en PechaKuchaNight på temat ”Visioner och idéer om framtidens textila kluster i centrala Borås" onsdag 29 augusti 2012.

Textilmuseet har öppet kl 11-21 den dagen och kl 20.00 berättar Anders Hultén om sin forskningsstudie inom destinationsmarknadsföring ”Hur gör vi handel av kultur” för att sedan, kl. 20.20 starta PechaKuchaNight.

Följande presentationer kommer att göras:
- Penta Helix
- MarketPlaceBorås
- Textilmuseet
- Navet 
- BoråsBorås AB
- Hyresvärd&Hyresgäst

Det här är PechaKucha
PechaKucha är en typ av av föredrag som illustreras med 20 bilder som visas 20 sekunder vardera. Presentationsformen uppkom på ett arkitektkontor i Tokyo där två arkitekter tröttnade på långa sega dragningar och all den tidsspillan det ledde till. Man beslutade att en presentation ska omfatta 20 bilder x 20 sekunder, vilket innebär att presentationen blir totalt 6 minuter och 40 sekunder. Det ställer krav på presentatören att verkligen fokusera på det viktiga. Pecha kucha har sedan spritt sig världen runt och en Pecha kucha night innebär flera presentationer kring ett visst tema. Att få genomföra en PechaKuchaNight kräver licens och att man följer formalia att den startar kl tjugo över tjugo på kvällen.

Mer information lämnas av:
Anders Hultén, Swedish Institute for Innovative Retailing (SIIR), 0768-99 87 48
Helena Ransjö Alcenius, 0705-415 444

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44