Gå direkt till innehåll
Premiär för Borås guidade stadsvandringar

Pressmeddelande -

Premiär för Borås guidade stadsvandringar

Med start söndagen den 1 juli erbjuds besökare och Boråsare gratis stadsvandringar två gånger i veckan. Vandringarna är ett populärt evenemang bland såväl besökare som Boråsare och en viktig del i att visa upp Borås och stadens goda värdskap.

 - Stadsvandringarna skapar en bild av staden och är ett av många sätt att uppleva Borås utbud, säger Helena Alcenius, VD på BoråsBorås.

Under den guidade turen berättar våra guider om Borås historia, kända byggnader, kända personer från Borås, knallens historia samt textilens betydelse för Borås. Deltagarna får en levande berättelse om hur det var att leva i Borås förr och hur utvecklingen av Borås ser ut idag och framåt.

Varje torsdag och söndag kl 15 fram till den 19 augusti pågår de guidade turerna och tar cirka en och en halv timma. De guidade turerna är kostnadsfria och samling sker vid Borås Turistbyrå.

Mer information lämnas av
Stina Hallhagen, turistbyråansvarig, 0708-73 89 40

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regions


BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44