Gå direkt till innehåll
Borås bättre än regionen och riket

Pressmeddelande -

Borås bättre än regionen och riket

Juli månad är den månad då flest övernattningar görs i Borås och står för nästan 15% av årets beläggning.

Enligt SCBs inkvarteringsstatistik var 25 578 st bäddar belagda på hotell, stugbyar och vandrarhem (hsv) under juli månad i Borås vilket är en ökning med 14%. Motsvarande siffra i Västra Götaland var en minskning på 1,8%.

Även campingen gick mot strömmen med 7% ökning i Sjuhärad, att jämföra med Göteborgsregionen som minskat med 17 %.

- Vi har vänt oss mot den svenska privatresenären i vår marknadsföring, och siffrorna verkar visa att det har gett effekt. Vi väntar nu in augusti månads siffror för att kunna summera hela sommaren 2012, säger Helena Alcenius, VD för destinationsbolaget som har till uppgift att sälja och marknadsföra Borås.

19 av 21 län har minskat sina gästnätter och för hela riket är minskningen 1,3% i juli.

Anledningen till den nationella minskningen tros vara det ostadiga vädret och att det inhemska privata resandet minskat, men då inte till Sjuhärad där ökningen på hsv varit +21%. Nästan 85% av gästerna i Borås är svenska gäster. Den starka kronan har lett till att besök från Danmark har gått ned med 40% medan hotellövernattningarna från Tyskland inte har påverkats negativt utan istället ökat med 24%. Anledningen är den charterturism till Jönköping som börjar slå igenom.

- I november förra året besökte 50 tyska resesäljare Borås, via VisitSwedens satsning på den tyska resemarknaden, och den tyska chartermarknaden är något vi vill fortsätta utveckla i hela Sjuhärad, säger Marita Curran på BoråsBorås AB.

Beläggningsgraden på rum var 58% och på bäddar 71% under juli månad och ackumulerat hittills 52% beläggningsgrad på rum.

Utveckling januari –juli
Vi har idag siffrorna fram till juli. Januari, februari och juni månad hade negativ utveckling medan mars, april och maj hade positiv utveckling,  den ackumulerade gästnattsökningen +5%.

För mer information:
Helena Alcenius, VD BoråsBorås TME AB, 0705-415 444
Marita Curran, projektledare Privatresor, BoråsBorås TME AB, 0734-153206

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regions


BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44