Följ Borås TME

​Världscupen fyller Borås

Pressmeddelande   •   Jan 16, 2017 08:57 CET

Den 21-22 januari körs världscupen på skidor i Ulricehamn, men tävlingarna får i allra högsta grad genomslag även i Borås. Hotellen i Borås har en mycket hög beläggningsgrad under den aktuella helgen.

- Det är framförallt aktiva och medierepresentanter som bor i Borås under världscupen och logianläggningarna i staden är i princip fullbokade till sista rummet. Det är naturligtvis väldigt positivt och ger oss dessutom en unik chans att visa upp Borås för internationella gäster, säger Frida Arvidsson, projektansvarig Borås TME.

- Det stod tidigt klart att logikapaciteten i Ulricehamn inte skulle räcka fullt ut. Biljettförsäljningen ligger på rekordsiffror med över 40.000 åskådare och då är naturligtvis samarbetet i regionen oerhört viktigt. Att vi samarbetar kring logifrågorna, dressar staden med världscupsinformation och jobbar tillsammans med en gemensam turistinformation på tävlingsområdet är några av delarna.

- Dessutom har vi tillsammans gett HUI Research i uppdrag att genomföra en undersökning i samband med tävlingsdagarna. Det ger dels ett bra utvärderingsunderlag generellt kring de turistekonomiska effekterna, men vi kommer också kunna se exakt hur mycket ett stort evenemang ”spiller över” på grannkommunerna och framförallt då Borås. Det är en bra grund för fortsatt evenemangssamarbete i regionen, fortsätter Frida.

Borås tog redan i ett tidigt skede en aktiv roll kring värdskapet runt tävlingarna. Biljetter och officiell merchandise har sålts på Borås Turistbyrå och nu fyller världscupen stadens fasta marknadsföringskanaler.

Den 21-22 januari förstärks de ordinarie bussturerna mellan Borås och Ulricehamn med ett flertal extrabussar. Den gemensamma turistinformationen på tävlingsområdet bemannas av Borås och Ulricehamn tillsammans och i Borås erbjuds bland annat guidning bland den belysta konsten för världscupsbesökarna.

Mer information
Frida Arvidsson, projektansvarig Borås TME, 0734-32 75 01

Mer information om världscupen på worldcupulricehamn.com

Borås TME är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.