Följ Borås TME

Upplev Cheerleading i världsklass den 14:e mars i Boråshallen

Pressmeddelande   •   Feb 12, 2015 09:02 CET

Klockan 13:00 startar årets upplaga av Distriktsmästerskapen i Cheerleading i Boråshallen. Här får man chansen att se några av Sveriges absoluta topplag inom sporten cheerleading, bland annat de svenska mästarna och tillika Svenska damlandslaget.

- Cheerleading är så mycket mer än pompomsviftande tjejer i kort kjol säger Lina Berggren från arrangerande föreningen Musketeers Funky Cheer. Det är en extremt krävande tävlingssport där du får se akrobatik på marken och i luften på mycket hög nivå. Sporten kan beskrivas som en adrenalinbomb med mycket energi där man utför en blandning av gymnastik och tricking på mycket hög nivå där laganda, gemenskap och synkronisering står i fokus.

Kring 750 aktiva cheerleaders från hela Sverige kommer att stå på mattan och göra upp i 16 grenar, de tävlande är från 10 år och uppåt.

Boråshallen förvandlas under en dag till ett riktigt cheerleading-mecka med hög stämning och mycket energi.

Mer information:
- Lina S Berggren, Musketeers Funky Cheer, 073-555 69 28
- Patrik Wermelin, projektledare BoråsBorås, 0734-15 38 64

BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.