Följ Borås TME

Toastmasters International väljer Borås för europeiskt möte 2015

Pressmeddelande   •   Nov 28, 2013 07:50 CET

I konkurrens med flera andra europeiska städer stod till slut Borås som vinnare av Toastmasters Internationals europeiska vårmöte 2015. För två veckor sedan träffades Europas talarproffs på höstkongressen i Budapest. Det var här beslutet togs som ledde till att Borås blir värdort 2015.

Konferensen kommer att hållas i maj månad och locka ca 400 deltagare från Europa men även VIP besökare från USA, Asien och övriga delar av världen.

Under konferensen kommer de mest professionella föreläsarna från Europa att presentera workshops men det blir också utflykter, sammanträden och festligheter. Störst intresse tilldrar sig
tävlingen i International Speech där distriktets bästa talare koras för att senare gå vidare till tävlingens internationella final i USA.

- Det är väldigt roligt för oss i Borås Toastmasters att få ta emot våra europeiska vänner inom Toastmasters. Dels för att det är oerhört givande att få visa upp Borås och regionen, dels för att det ger uppmärksamhet åt vår verksamhet både lokalt och regionalt. Vår verksamhet, att hjälpa människor utvecklas som talare har alla nytta av och vi vill så klart att så många som möjligt blir medvetna om att vi finns.

Samtidigt är det lite nervöst då det är en stor utmaning för oss som arbetar ideellt att organisera ett så stort event. Som tur är har vi hjälp av våra systerklubbar i regionen. Vi vet att det kommer att bli en fantastisk konferens som kommer även icke medlemmar i toastmasters till del, då det blir tillfälle även för allmänheten att lyssna till professionella föreläsare och underhållare, säger Åsa Rydhard, projektledare och medlem i Borås TM

- Vi på Borås Convention Bureau märker att kombinationen av kunskapsrika eldsjälar, spännande mötesplatser och ett unikt utbud av aktiviteter gör att fler vill ta sin organisations möte hit. Detta ger ringar på vattnet inte bara till näringslivet utan också till allmänheten som kan ta del av det växande utbudet, säger Anna Lilja Borås Convention Bureau.

Toastmasters International är en ideell organisation som lär människor att tala inför publik och utbildar i ledarskap. Idag har organisationen mer än 292.000 medlemmar och finns i 122 länder.
Sedan 1924, har Toastmasters International hjälpt människor från alla bakgrunder att bli mer säkra framför en publik.

För mer information
Åsa Rydhard, fil MACA Target group analyst & CEO COW AB, 0768-28 76 79 www.cowab.org
Anna Lilja, Borås Convention Bureau, 0734-15 36 58

BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.