Följ Borås TME

Teddi, Lii, Ulf och Noel frontar Borås Pride

Pressmeddelande   •   Apr 19, 2016 08:15 CEST

Den 30 juni-2 juli 2016 arrangeras Borås första pridefestival. I dagarna tre skapas mötesplatser och arenor för kunskapsfördjupning, samtal, upplysning, reflektion, samhällspåverkan och attitydförändring.

- Borås Pride har de viktiga frågorna i fokus och syftar till att skapa trygga mötesplatser för HBTQIA-personer*. Vårt syfte är att synliggöra de normer som genomsyrar samhället och dess konsekvenser, men vi vill också samla Borås och alla besökare till en öppen folkfest som genom glädje och upplevelser bryter normer, fördomar och diskriminering, säger Therese Jacobzon, verksamhetsledare RFSL Borås.

Med drygt två månader kvar till festivalens startskott pågår nu planeringen för fullt och Borås Pride kommer erbjuda ett digert program (presenteras inom kort). Startskottet och invigningen sker på Stora torget i Borås i samband med årets första kväll på Sommartorsdagarna®.

- Uppmärksamheten och gensvaret vi fått hittills har varit fantastiskt. Det stärker oss otroligt i allt arbete som läggs på arrangemanget. Att nu få gå in i nästa fas och börja presentera material och programpunkter känns väldigt roligt. Det känns som Borås Pride kommer synas överallt i staden när vi närmar oss festivalen. Jag är övertygad om att priden kommer bli just den fest vi önskar med minnen av nya människor, bekantskaper och fördjupad kunskap som leder till långsiktig utveckling och ett bättre samhälle för HBTQIA-personer*, säger Oscar Undevall Larsson, ordförande RFSL Borås.

Kampanjmaterialet för Borås Pride bygger kring porträtt av fyra individer som visar upp sina unika personligheter. Tillsammans med den regnbågsfärgade påfågeln bildar Teddi, Lii, Ulf och Noel helheten som ska visa upp bilden av, och sprida budskapet om Borås första Pride.

Mer information:
Therese Jacobzon, verksamhetsledare RFSL Borås
Oscar Undevall Larsson, ordförande RFSL Borås

boraspride.se
facebook.com/boraspride
@boraspride (twitter/instagram)

* HBTQIA (förkortning av homosexuella, bisexuella, transpersoner, queera, intersexpersoner och asexuella)

Gemensamma värdeord för Borås Pride ska vara: normbrytande (queer), öppenhet, tillgänglighet, inkluderande, fortbildande och glädje.

BoråsBorås TME AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.