Följ Borås TME

Sveriges första Street Art Festival till Borås 4-7 september 2014

Pressmeddelande   •   Sep 16, 2013 17:33 CEST

Sveriges första Street Art Festival No Limit går av stapeln torsdagen den 4 september 2014 och pågår i tre dagar. Festivalen arrangeras av BoråsBorås AB och Borås Konstmuseum. Initiativtagare och konstnärlig ledare är den lokala gatukonstnären Shai Dahan. Nu när ett tiotal konstnärer är klara och ännu fler väggar är spikade vågar vi gå ut med nyheten. Festivalen äger rum i den offentliga miljön runt om i Borås. 

- Syftet med ”No Limit” är inte bara att göra väggmålningar utan även att få möjlighet att visa upp konst från olika bakgrunder och kulturer. Konstnärerna kommer från olika delar världen. Vi är bara i startskedet men engagemanget mellan privata fastighetsägare och de kommunala instanserna är fantastiska, säger Shai Dahan konstnärlig ledare No Limit. 

No Limit blir en förlängning till Borås Internationella Skulpturbiennal 2014. Att lägga festivalen på hösten ger även en möjlighet visa upp Borås som en ung kulturstad för alla högskolans studenter.

- Att kunna presentera Sveriges första Street Art Festival i Borås känns mycket positivt. Vi hoppas att den kommer att locka besökare men ser också en möjlighet till en medial uppmärksamhet, menar Helena Alcenius VD BoråsBorås AB. 

Konstnärer klara för No Limit:
- BLEK LE RAT (Frankrike)
- CAROLINA FALKHOLT (Sverige)
- ECB (Tyskland)
- EKTA (Sverige)
- ETAM CRU (Polen)
- INTI (Chile)
- ISSAC CORDAL (Spanien)
- OLLIO (Sverige)
- PEETA (Italien)
- THE LONDON POLICE (Holland)

Kontakt:
- Helena Alcenius, VD BoråsBorås, 0705-41 54 44
- Stina Hallhagen, projektledare BoråsBorås, 0734-15 36 59
- Pontus Hammarén, museichef Borås Konstmuseum, 0768-88 76 81 
- Shai Dahan, konstnärlig ledare, 0721-74 85 85

BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.