Följ Borås TME

Sveriges allmänläkare till Borås på kongress

Pressmeddelande   •   Maj 06, 2019 08:00 CEST

Foto: Eva Almqvist

Den 8-10 maj arrangerar Svensk förening för allmänmedicin (SFAM) sin årliga kongress som 2019 äger rum i Borås. Mötet, som kom att bli den första kongressbokningen på Borås Kongress, har ca 500 anmälda deltagare från hela landet.

Temat för kongressen är interaktion och samverkan och kommer att belysa arbetet för en välfungerande och jämlik primärvård. Förutom många intressanta föreläsningar, symposier och workshops kommer deltagarna att få ta del av en guidad street art vandring, mingel på Textile Fashion Center och middag på Borås Kongress.

- En omställning pågår för att flytta vården närmare patienterna. Genom temat interaktion och samverkan vill vi bjuda in till konstruktiv dialog om framtidens vård för att visa att vi allmänläkare är en självklar samarbetspartner som bör involveras i det fortsatta omställningsarbetet säger Märit Löfgren, ordförande i SFAM Södra Älvsborg och kongressgeneral.

- Vi är stolta över att SFAM har valt Borås som ort för sin årliga kongress och det mod som föreningen hade när de sa ja till Borås innan Borås Kongress stod klart. Ett så här stort möte kommer att märkas i staden och komma näringslivet till del genom bland annat fullbokade hotell säger Anna Lilja på Borås Convention Bureau.

SFAM är vetenskaplig och professionell förening för specialister i allmänmedicin (allmänläkare). SFAMs ändamål är att på ett oberoende sätt främja utbildning, fortbildning, forskning och utveckling inom allmänmedicin.

Läs mer om SFAM på sfam.se

För mer information
Anna Lilja, Borås Convention Bureau, 0734-32 75 06
Märit Löfgren, Ordförande SFAM Södra Älvsborg, ST i allmänmedicin på Herkules vårdcentral, 070-611 20 30

Borås TME är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.