Följ Borås TME

​Sveriges 36:e Square Dance Convention gästar Borås 2018

Pressmeddelande   •   Jun 17, 2017 16:47 CEST

I dag, vid 2017 års Convention i Helsingborg meddelades traditionsenligt nästkommande arrangör och värdstad. 2018 står sammanslutningen Västsam tillsammans med Borås värd för Swedish Square Dance Convention 2018.

Evenemanget går av stapeln 1-3 juni i Boråshallen och förväntas locka fler än 1 000 dansare till staden.

- Det är väldigt roligt att få välkomna alla squaredansare till Borås i början av juni nästa år. Boråshallen känns som en perfekt arena för ändamålet och stadens läge är väldigt bra ur resehänseende. Vi hoppas på många gäster, såväl svenska som internationella i staden och att boråsarna ska ta sig till arenan för att titta eller se den publika uppvisningen i city som vi planerar, säger Frida Arvidsson, projektansvarig Borås TME.

- I Västsam ingår inte mindre än elva starka squaredansklubbar i Västsverige, det borgar för ett brett nätverk och stor arrangörsvana. Jag tror att vi kommer locka mängder med deltagare till evenemanget och vi har en väldigt stark line up när det kommer till callers. Brian Hotchkies och Justin Russel är världsnamn och Tony Oxendine är av många ansedd som en av världens absolut mest framstående callers någonsin, fortsätter Thommy Ahlborg, general Swedish Square Dance Convention 2018.

Callern är den som styr genom sina calls och är inom squaredansen att jämställa med världsartister. Calls är internationellt fastställda dansrörelser som utförs på anmodan från callern. Inom squaredansen finns olika svårighetsgrader och varje grad innehåller ett utökat antal call.

- En duktig caller är ledare, sångare och entertainer av rang. Det allra bästa har en otrolig skärpa och de högsta s k challengenivåerna, som fastställs av den internationella organisationen CallerLab, innehåller fler än totalt 400 calls och s k concepts. Det är kanske förutom gemenskapen och glädjen den största charmen inom squaredansen, man blir i princip aldrig fullärd, fortsätter Thommy.

Squaredans kom till Sverige, från USA, första gången 1978 och sedan 1983 har det årliga Swedish Squaredance Convention arrangerats.

- Det ska bli otroligt spännande att se evenemanget live och vi ser mycket fram emot att vara delaktiga i att skapa en härlig upplevelse av såväl arrangemanget som staden, avslutar Frida.

Mer information:
Thommy Ahlborg, general för Swedish Square Dance Convention 2018, 070-635 89 40
Frida Arvidsson, projektansvarig Borås TME, 070-432 75 01

Borås TME är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.