Följ Borås TME

Stark uppställning inför Golden Girl Championship 2014, 10-12 januari Boråshallen

Pressmeddelande   •   Sep 06, 2013 08:00 CEST

Den 10-12 januari 2014 går Golden Girl Championship av stapeln i Boråshallen. Det är Europas största boxningsturnering för damer. Anmälan till tävlingen öppnade efter sommaren och redan nu bjuds Marielle V Hansen, turneringens Champion, på tufft motstånd.

- Golden Girl har blivit mer och mer populärt bland boxarna och flera mästare har redan anmält sig till turneringen vilket är långt tidigare än föregående år. Det kommer att bli en tuff kamp för Golden Girls dubbla bältesvinnare Marielle V Hansen från Norge att försvara sin titel, säger Ray Husac arrangör på BK Rebell.

Turneringen lockar ca 140 deltagare och därtill ca 400 medföljande. Förra året representerades 11 olika nationer. Utöver elitgalan där seniorer på elitnivå tävlar om bältet arrangeras också diplomboxning för de yngsta deltagarna samt ungdom och juniorer i olika viktklasser.

- Vi har ett nära samarbete med BK Rebell gällande Golden Girl Championship. Fokus ligger bland annat på att dra ytterligare deltagare från Europa. Vi arbetar exempelvis med markandsföringen på sex olika språk där ryska och franska är nya inslag för årets turnering. Vi har redan sett resultat av detta i anmälningslistorna, menar Frida Arvidsson projektledare på BoråsBorås AB.

Kort fakta gällande Champions som anmält sig till Golden Girl Championship 2014:
- Marielle V Hansen – innehavare av bältet två år i rad
- Aimee Hansen - Danish Champion, siktar på bältet och van vid att vinna
- Sarah Borman - German Champion, Queens cuo Champion, Girls Champion, Round robin Champion, bästa kvinnliga boxare under German championship 2013
- Leyla Horn - German Champion, tävlar för tyska landslaget
- Bineta Hansen - German Champion, en högt rankad elitboxare
- Anna Duch – vinnare av Harringey Cup
- Ellis Booth – vinnare av Harringey Cup

För mer information kontakta gärna:
Ray Husac, BK Rebell, 0735-94 54 11 
Frida Arvidsson, BoråsBorås AB,  projektledare evenemang, 0734-15 36 60 

BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.