Följ Borås TME

Södra Älvsborgs Sjukhus står som värd för konferensen Lean Forum Healthcare 2016

Pressmeddelande   •   Jun 16, 2015 08:00 CEST

Föreningen Lean Forum förlägger konferensen Lean Forum Healthcare i Borås 16-17 mars 2016 med Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) som värd. Borås har valts som ort på grund av SÄS satsning på processledning på strategisk nivå. Mötet förväntas locka ca 400 deltagare.

- Vi är glada över att SÄS lyckats få konferensen hit till Borås. Här finns många organisationer som inspirerats av Lean och många av de koncept som brukar förknippas med Lean har vi också inom sjukhuset. Vi tänker visa upp våra vårdprocessers utveckling och hur vi leder och styr dem. Det tror jag kan intressera många. Vårt ledningssystem med arbetet med X-matrisen där vi får ihop hela organisationen är en annan del. Sedan är jag väldigt imponerad av arbetet med såväl patientsäkerhetsverktyget Gröna korset som det dagliga förbättringsarbetet ute i våra verksamheter. Där har vi kommit riktigt långt och det ska vi berätta om, säger Thomas Wallén, sjukhusdirektör på SÄS.

- När vi frågade SÄS om de vill vara värd för Lean Forum Healthcare 2016 var det för att de har ett fungerande ledningssystem som hänger ihop från den strategiska ledningen till bra flöden för patienterna. Vi är tacksamma för att de öppnar sin verksamhet för alla som vill se vad Lean kan innebära, både för att förbättra för patienter och ta vara på medarbetarnas kreativitet och vilja att utveckla sitt arbete, säger Lena Lundh, ordförande för Lean Forum.

- Vi ser fram emot att hälsa 400 kunniga människor inom Lean välkomna till Borås. Det kunskapsutbyte som sker i en stad vid konferenser som denna är svår att uppnå om man inte väljer att träffas fysiskt. Kunskapen kommer då många fler i Borås tillgodo och detta är av stor vikt för både SÄS och Borås utveckling, säger Anna Lilja på Borås Convention Bureau.

Lean Forum Healthcare arrangeras av Lean Forum som är en ideell förening med uppgift att inspirera Sverige att skapa mer och slösa mindre. Med över 6000 medlemmar är Lean Forum den främsta mötesplatsen för utveckling och diskussioner kring Lean i Sverige.

Deltagarna på konferensen kommer att få ta del av ett två-dagars program med varierat innehåll. Första dagen blir en gemensam seminariedag, dag två ägnas åt studiebesök av Leanarbetet på Södra Älvsborgs Sjukhus och workshops på företag i Borås som arbetar inom området.

För mer information
- Lena Lundh, Lean Forum, 0702-08 03 52
- Thomas Wallén, Södra Älvsborgs Sjukhus, 033-616 24 44 (pressjour)
- Anna Lilja, Borås Convention Bureau, 0734-15 36 58

BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.