Följ Borås TME

Skulpturvandringar i Borås 2013

Pressmeddelande   •   Mar 20, 2013 08:30 CET

Årets skulpturvandringskatalog har lämnat tryckeriet!
Vår- och sommarsäsongen i Borås innebär sedan 2008 även att skulpturvandringssäsongen är igång! Sedan starten har tusentals besökare gått skulpturvandring, antingen på guidad tur eller på egen hand med karta och katalog. 

Mellan 18 maj och 31 augusti bjuder Borås konstmuseum till gratis skulpturvandring två gånger i veckan, tisdagar kl. 18 och lördagar kl. 14. Den timslånga turen startar vid Borås Kulturhus och tar deltagarna runt bland stadens rika skulpturutbud. 

Den 21 mars lanseras årets katalog på TUR-Mässan i Göteborg. Nyhet för i år är att den finns översatt både till engelska och tyska! Katalogen har tagits fram i ett samarbete mellan Borås konstmuseum och BoråsBorås AB.

Gratis katalog finns att hämta på Borås Kulturhus och Borås Turistbyrå från och med torsdagen den 21 mars. En digital version av katalogen hittar man på Borås konstmuseums hemsida

Via skulpturappen på tjänsten Onspotstory kan man med en smartphone ta del av texterna, se på introduktionsfilmer och lyssna på ljudinspelningar.

Från 2012 års biennal har konstmuseet införskaffat två skulpturer, Cajsa Von Zeipels ”Pose Plastique” och Klara Kristalovas ”Rådjur”, de ingår nu i Borås permanenta skulpturbestånd. De kommer att placeras ut offentligt i månadsskiftet maj/juni.

- Skulpturkatalogen 2013

Mer information och pressbilder:
Karolina Pahlén, intendent, Borås Konstmuseum, 033-357670

BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.