Följ Borås TME

Sjuhärad firar Turismens Dag

Pressmeddelande   •   Sep 22, 2011 14:59 CEST

Sjuhärad firar Turismens Dag

Tisdagen den 27 september kl 08:00-10:30 bjuder Turistorganisationerna i Sjuhärad in till frukostseminarium för att fira Turismens Dag – den 32:a i ordningen. FN:s världsturistorganisation UNWTO har firat World Tourism Day sedan 1980, alltid den 27 september. Syftet med dagen är att uppmärksamma turismens roll i världen liksom att visa hur den påverkar sociala, kulturella, politiska och ekonomiska värden.

Lotta Nibell-Keating från Västsvenska Turistrådet berättar om den Nationella turismstrategin och om det nya strategiarbetet i Sjuhärad. Turistcheferna i Sjuhärad berättar om ytterligare samarbetsformer turistorganisationerna emellan.

Två priser delas ut under förmiddagen – ”Årets Turistprofil” och ”Bästa värden i Sjuhärad”.

Leader Sjuhärads pris ”Årets Turistprofil” går till person, företag, organisation eller förening som genom sin gärning påverkat och utvecklat verksamhet inom turism som haft betydelse för utvecklingen av landsbygden i Sjuhärad.

Turistorganisationerna i Sjuhärads pris - ”Bästa värden i Sjuhärad”. Priset går till den eller de som har visat på gott värdskap.

Juryn för priserna:

Annika Andersson, Leader Sjuhärad
Rolf Danielsson, Västarvet
Gunilla Malmen, Konsult
Anna Fagerfors, Sjuhärads samordningsförbund
Håkan Palmborg, Borås Tidning
Leif Johansson, Sjuhärads kommunalförbund

Inbjudna är politiker och turistaktörer i Sjuhärad samt turistorganisationerna.

Turismens dag
27 september kl 08:00-10:30
Scandic Plaza Borås

För mer information kontakta:
Marita Curran BoråsBorås  marita.curran@boras.com tel. 033-357097 mob. 0734-153206
Camilla Palm Nuab  camilla@nuab tel. 0321-530956 mob. 0761-06 63 96
Roland Haraldsson Leader Sjuhärad  roland@leader-sjuharad.se tel. 0325-618693 mob. 0703-191202
Borås med fokus på textil hela september
I september presenteras en rad evenemang, mässor och utställningar i Borås där textiltemat löper som en röd tråd. VÄV 2011, Svenska vävrådets mässa på Åhaga 15-17 september, förväntas dra upp till 10 000 besökare från hela världen till Borås. Stadens museum erbjuder en mängd textila utställningar med vernissager i september. Senare i månaden, med start 28 september, går FashionDAYS sida vid sida med Nordic Fabric Fair och Show Up Fashion Award. De tre etablerade eventen tar ett gemensamt avstamp och välkomnar en mode- och textilintresserad publik till fem dagar av nyheter, textil, design och entreprenörskap.

Det är ett program som erbjuder både besökare och boråsare ett brett spektra av textil och mode i Borås under hela september. En månad som tydligt befäster epitetet Textilstaden Borås.

 

BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Bifogade filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.