Följ Borås TME

Rekordstor SM-vecka i Borås

Pressmeddelande   •   Mar 29, 2017 16:00 CEST

Den 30 juni – 7 juli 2017 är det dags för SM-veckan sommar i Borås. Totalt 50 idrotter finns med i programmet, bland annat flera för SM-veckan nya inslag som simhopp, skateboard och fridykning.

Den 30 juni - 7 juli återkommer SM-veckan till Borås som för andra gången är värd för SM-veckan sommar. Precis som vanligt tävlar Sveriges profiler från simning under veckan. Det finns också flera nya inslag med i programmet i form av cricket, fridykning, HEMA, kvinnlig artistisk gymnastik, simhopp, skateboard, wakeboard och vattenskidor.

– För varje SM-vecka tillkommer det fler idrotter som vill vara med. Det är kul för evenemanget och besökarna att det alltid finns nya tävlingar att visa upp. Vi slår återigen rekord för antalet idrotter på en SM-vecka och med flera nya idrotters intåg så kan vi verkligen visa upp den bredd som svensk idrott erbjuder, säger Annika Nykvist, projektledare för SM-veckan på Riksidrottsförbundet.

Mästerskap i 50 idrotter kommer avgöras under veckan

– Otroligt kul att intresset är så stort men allra roligast är kanske att vi får presentera så många nya idrotter i SM-veckan sammanhang. Flera av dem är synnerligen spektakulära och kan säkert bli stora publikdragare. Med stormsteg närmar vi oss den största SM-veckan någonsin och känslan jag har är att det kommer bli en enorm idrottslig folkfest i Borås, säger Maria Krafft Helgesson, projektledare SM-veckan sommar 2017 Borås.

Här är idrotterna:
Backe MC (solo och sidvagn)
Backe rally/rallycross
Backe crosscart
Bangolf
Basket (3x3)
Beachvattenpolo
Boule (precisionsskytte)
Bowling
Boxning
Brottning
Casting
Cricket (T20)
Cykel
Discgolf
Dragkamp
Flaggfotboll
Friidrott, lag-SM
Friidrott, löpning 100 km
Fridykning
Frisbee allround
Gång
Handigolf
HEMA (Historical European Martial Arts)
Jetski
Kanotpolo
Kvinnlig artistisk gymnastik
Motocross sprint
Orienteringsskytte
Radiostyrd bilsport
Rodd (sprint)
Roller derby
Rugby (7s)
Rullskidor
Rullstolstennis
Segling (trissjolle)
Simhopp
Simning
Skateboard
Skyttesport (Olympisk skeet)
Styrkelyft (klassiskt)
Superenduro
Tennis (lag)
Trampolin
Triathlon
Truppgymnastik
Tyngdlyftning
Ultimate frisbee
Wakeboard
Vattenskidor
Öppet vatten

OBS! Med reservation för ändringar

SM-veckanSM-veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet (RF) i samarbete med berörda specialidrottsförbund (SF) och värdstaden. Sveriges Television (SVT) är sändande bolag.

Syftet med SM-veckan är att under en veckas tid genomföra svenska mästerskap i olika idrotter i en och samma stad. SM-veckan genomförs vanligtvis varje år, vinter respektive sommar, och ska genomföras på olika orter i Sverige.

SM-veckan är öppen för RF:s medlemmar, 71 specialidrottsförbund (SF) vilka representerar upp emot 250 olika idrotter (grenar). Genom SM-veckan vill vi få ett ökat intresset för svenska mästerskapen och samla större och mindre idrotter i ett gemensamt evenemang. Många människor ska kunna ta del av Sveriges bästa idrottsutövare på plats, i media och framför TV:n. SM-veckans ambition är att vara en idrottslig folkfest i värdstaden under en vecka.

Mer information:
Maria Krafft Helgesson, projektledare SM-veckan sommar 2017, 070-516 02 58

smveckan.se

Borås TME är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.