Följ Borås TME

Rekordår för gästnätter i Borås

Pressmeddelande   •   Feb 08, 2016 09:02 CET

Under 2015 hade Borås 201 960 gästnätter i Borås, vilket är en ökning med 9%. Så många har aldrig övernattat på kommersiella anläggningar i Borås under ett år.

SCB mäter både antal hotellrum och gästnätter och totalt har Borås sålt 9986 fler kommersiella rum och ökat med 18 167 gästnätter under 2015 (jämfört med föregående år). Ökning skedde alla månader utom februari.

Den största ökningen hade juni och juli månad, beroende på kongresser i stan och underkapacitet i Göteborg. O-Ringen i juli månad är den stora anledningen till juli månads ökning.

- Efter en bra sommar har Borås även ökat sin beläggning under höstens månader, tack vara duktiga lokala värdar, arrangörer och ett starkt näringsliv, som skapar aktiviteter och evenemang och med det drar besökare till Borås, säger Helena Alcenius, VD BoråsBorås TME AB.

Bättre än riksgenomsnittet
Beläggningen på hotellrum ökade med 8,7% jämfört med rikets snitt på 6,8%, beläggningsgraden klättrade upp till 57% fördelat på 67,5% måndag-torsdag och 43% fredag-söndag.

Källa: SCB

För mer information
Helena Ransjö Alcenius, VD BoråsBorås TME AB, 0705-41 54 44

BoråsBorås TME AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.