Följ Borås TME

Populära Hittaut.nu blir del av O-Ringen 2015 i Borås

Pressmeddelande   •   Mar 12, 2015 08:01 CET

Hittaut.nu har de senaste åren blivit en populär och spännande friskvårdsaktivitet på de orter där konceptet lanserats. Trots att det handlar om kartor och ”kontroller” i form av checkpoints har drygt 70% av deltagarna ingen tidigare koppling till orienteringssporten. Nu lockar O-Ringen 2015 i Borås med en öppen klass för de som gillar upplägget med hittaut.

- Gensvaret kring hittaut.nu i Boråsområdet har varit fantastiskt och att nu få premiärtesta konceptet i en mer renodlad tävlingsform under O-Ringen i Borås känns väldigt roligt. Jag tror att det här kan vara ett bra sätt att få mer människor intresserade av orienteringssporten och få fler att uppleva känslan av O-Ringen säger Martin Larsson, projektledare för hittaut.nu i Borås.

Årets första släpp för hittaut.nu i Borås sker i samband med Linnémarschen helgen den 25-26 april, då man kan hämta en tryckt karta inne på start- och målområdet på Borås Arena.

- Det är en bra start, fortsätter Martin. Har man aldrig provat tidigare så har man våren på sig att testa och öva och sedan kan man sätta sina nyvunna kunskaper på prov under en spännande O-Ringenvecka i Borås.

Open Hittaut som blir namnet på klassen under O-Ringen bygger även den på kontroller med fyra olika svårighetsgrader. Deltagarna väljer själva vilka och hur många kontroller man vill besöka. Deltagandet sker på egna villkor och är det som räknas. I open hittaut sker ingen tidtagning, bara en maxtid begränsar deltagaren. Anmälan kan ske direkt på plats eller traditionellt via orienteringssportens anmälningssystem Eventor.

- Det här breddar ytterligare det redan stora utbudet av olika sätt att uppleva O-Ringen och sporten. Vi hoppas så klart att det ska locka många nya deltagare i regionen och på sikt dra mer människor till en sport som ligger rätt i tiden, säger tävlingschef Henrik Bengtsson.

Hittaut.nu är ett hälso- och friskvårdsprojekt som syftar till att uppmuntra fysisk aktivitet genom att tillgängliggöra orienteringskartor för boende inom ett särskilt geografiskt område. Kartorna är inom närområdet så att alla har möjlighet att på ett enkelt sätt ta sig ut och erbjuder kontrollpunkter i fyra olika svårighetsgrader.

Mer information:
- Martin Larsson, projektledare hittaut.nu Borås, 0768-71 80 62
- Henrik Bengtsson, tävlingschef O-Ringen AB, 0705-60 30 20
- Maria Krafft Helgesson, generalsekreterare O-Ringen Borås 2015, 0705-16 02 58

BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.