Följ Borås TME

O-Ringenskolan lär Boråsregionen att orientera

Pressmeddelande   •   Apr 01, 2015 06:20 CEST

Inför O-Ringen i Borås sommaren 2015 gör nu funktionärsföreningarna en storsatsning kring att locka fler till sporten och engagera nybörjare i sommarens tävlingar. Vid dryga tiotalet tillfällen under vår och försommar erbjuds prova på och utbildning runt om i Boråsregionen.

- Jag hoppas och tror att aktiviteterna ska locka många. Vi har märkt ett otroligt intresse kring hittaut.nu i Borås och många medier har skrivit om orientering som en hetare sport än någonsin. Orientering ligger i tiden och med sommarens O-Ringen i Borås i antågande är det här ett ypperligt tillfälle för föreningarna att visa upp sin verksamhet och sporten, säger Maria Krafft Helgesson, generalsekreterare för O-Ringen Borås 2015.

O-Ringenskolan sker på olika platser för att göra tillgängligheten så stor som möjligt. Samtliga tillfällen är kostnadsfria, deltagarna erbjuds låna och gå igenom; karta, kompass och stämplingspinne (sportident) samt möjlighet att gå/springa en enklare bana med start mellan 17.00-19.00.

- Vi tror starkt på det här sättet att engagera boende i regionen, både kring sporten och kring evenemanget O-Ringen i sommar. Ju fler som deltar och/eller får upp ögonen och besöker etapperna, kringevenemangen och O-Ringenstaden, desto roligare blir upplevelsen och helheten kring O-Ringen, säger Stina Hallhagen, projektledare BoråsBorås TME AB.

O-Ringenskolan startar i Kinna i början av maj och drar sedan genom Boråsregionen med dryga 10-talet tillfällen fram till slutet av juni. O-Ringenskolan kommer också vid några tillfällen besöka större företag i regionen för att erbjuda utbildning till företagens anställda.

- Vi fokuserar också i större utsträckning på hittaut.nu-släppen i år och erbjuder O-Ringenskola även i samband med kartsläppen. De stora flertalet som är aktiva kring hittaut.nu är i dagsläget inte knutna till orienteringssporten i övrigt, men likheterna är många så vi hoppas hitta fler som vill ta steget vidare och prova på att testa orientering fullt ut, fortsätter Maria Krafft Helgesson.

Samtliga tillfällen kring O-Ringenskolan med mer information presenteras på orienteringboras.se

Mer information:
Maria Krafft Helgesson, generalsekreterare O-Ringen Borås 2015, 0705-16 02 58
Stina Hallhagen, projektledare BoråsBorås TME AB, 0734-15 36 59

Foto: O-Ringen

BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.