Följ Borås TME

Nu öppnar Gina Tricot Grand Prix!

Pressmeddelande   •   Feb 02, 2016 08:09 CET

Efter sex år som Sveriges bästa nationella tävling tar Gina Tricot Grand Prix i Borås ridhus steget upp till internationell status. I dag har anmälan öppnat för de internationella ryttarna.

– Vi har bjudit in de största superstjärnorna och hoppas på att någon av dem nappar, säger tävlingsledaren Helen Hagström.

Gina Tricot Grand Prix har för första gången tre- och enstjärnig internationell status. Grand Prix rids i 1,50/1,55-metershoppning och lägsta klass är 1,30 meter. Ryttarna gör upp om en total prispott på 1,45 miljoner kronor och dessutom räknas tre av klasserna för Longines FEI World Ranking vilket innebär att ryttarna kan plocka poäng på världsrankingen.

Höjdpunkten för helgen är söndagens Gina Tricot Grand Prix, som rids i två omgångar samt omhoppning på höjderna 1,50 och 1,55 m.

Inbjudan till tävlingen skickas till de 30 högst rankade ryttarna på världsrankingen. Dessutom har flera internationella ryttare fått personliga brev på posten med information om tävlingen.

– Eftersom det är första året Gina Tricot Grand Prix har internationell status gäller det att sprida ordet om tävlingen, säger sportchef Sara Johansson.

– Vi har aktivt skickat ut inbjudningar och information till världsettan Scott Brash samt superstjärnor som Marcus Ehning och Jessica Springsteen, för att nämna några namn. Dessutom har före detta landslagsryttarna Ulrika Bidegård och Maria Gretzer hjälpt till att rycka i lite trådar så vi hoppas naturligtvis på många stora namn i startfältet.

Mer information
Sara Johansson, sportchef & pressansvarig, 0709-69 63 62
Helen Hagström, tävlingsledare, 0705-65 64 62

BoråsBorås TME AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.