Följ Borås TME

Nu går startskottet för trial-VM i Borås

Pressmeddelande   •   Dec 12, 2014 08:00 CET

Under nationaldagshelgen, den 6-7 juni rullar trialens VM-cirkus in i Borås. Världens bästa åkare, erfarna arrangörer och sektioner som redan är i det närmaste färdigställda borgar för ett bra evenemang. Nu öppnas också webbplatsen trial2015.se och fylls med information om tävlingarna.

Att det svenska VM-hoppet Eddie Karlsson (Kungsbacka) nyligen fått en exklusiv plats i FIM World X-trial Championships (trialens VM-turné inomhus) gör också att VM på hemmaplan i sommar känns hetare än någonsin.

- Det är mycket att glädjas åt just nu. Att Eddie tagit en av de sju platserna i X-trialtouren är riktigt riktigt stort. Det handlar om ett helt unikt toppskikt av världens absolut bästa åkare, säger VM-general Ulf Lundqvist.

- En härlig utmaning som dels ger mig träning inför utomhussäsongen och så kommer jag att kunna lära mig av de bästa genom att titta på när de kör, säger en synnerligen ödmjuk Eddie Karlsson.

X-trialsäsongen inleds i Sheffield i januari och rullar på med totalt sex deltävlingar och avslutas 21 mars i Oviedo, Spanien.

- Det blir en bra uppladdning och förhoppningsvis ett styrkebesked inför VM-deltävlingen i Borås under försommaren. Att ha en svensk åkare med i X-trialen bygger naturligtvis också ett större intresse på hemmaplan och vi håller tummarna för att det kommer spegla sig i publiksiffrorna den 6-7 juni, fortsätter Ulf Lundqvist.

Arrangörerna FMCK Borås och Kinna Motorklubb har redan kommit långt i förberedelserna och idag lanseras webbplatsen trial2015.se

- Det stämmer, flera av sektionerna har kommit långt i planering och genomförande. Nu börjar vi även kommunikationen och marknadsföringen gentemot åskådare med lanseringen av webbplatsen. Ett grafiskt manér, som speglar spänningen och intensiteten i sporten, för tävlingarna i Borås har tagits fram i samarbete med BoråsBorås. Flödet på vår facebooksida visar att intresset redan är stort, därför känns det extra kul att kunna släppa ut webbplatsen just nu, säger Torbjörn Larsson, FMCK Borås.

Mer information:
Ulf Lundqvist, VM-general Borås, 070-578 01 62
Torbjörn Larsson, FMCK Borås, 033-25 05 08
Patrik Wermelin, projektledare BoråsBorås TME AB, 0734-15 38 64

BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.