Följ Borås TME

Nätverk för cykelturism - första mötet i Borås

Pressmeddelande   •   Aug 30, 2011 15:47 CEST

Nätverket för cykelturism - första mötet i Borås

Onsdag 31 augusti samlas ett 30 tal personer på första nätverksträffen i ett nationellt arbete för utveckling av cykelturism. Deltagarna kommer från olika delar i Sverige. Med finns även representant från Trafikverket, som har startat upp ett projekt för framtagning av en nationell cykelvägvisning.

Under förra året gjordes en förstudie, på uppdrag från Sjuhärads Kommunalförbund, för att binda samman de asfalterade gamla banvallarna mellan Borås-Ulricehamn-Tranemo-Svenljunga-Borås.

- Vi har idag Sverige längsta sammanhängande bilfria cykelled, säger Jan-Åke ”Hugo” Claesson.

Leden går under arbetsnamnet SjuhäradRunt och är150 km med spännande och varierande natur.

- Intresset för cykel och cykelturism ökar och vi är gärna med och utvecklar så att turistaktörerna runt om i Sjuhärad får mer besökare och gäster, säger Marita Curran, projektledare på BoråsBorås AB.

För mer information

Jan-Åke Claesson, Tekniska förvaltningen, Borås Stad 0768-88 74 49 med i det nationella nätverket som enda kommunala representant

Marita Curran, projektledare BoråsBorås AB, 0734-15 32 06

BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Bifogade filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.