Följ Borås TME

Möjligheternas Torg – i Europas bästa idrottsregion

Pressmeddelande   •   Maj 17, 2017 05:40 CEST

SM-veckan i Borås (30/6 - 7/7) bjuder på idrottsprestationer i toppklass – men inte bara. Redan under invigningsdagen öppnar Möjligheternas Torg, en mötesplats för samtal där en rad experter analyserar och ger sin syn på idrottens framtid och utmaningar.

SM-veckan Borås 2017 inleds fredagen den 30 juni för att sedan fylla staden till brädden med elitidrottare, publik och feststämning fram till avslutningen på fredagen därpå. Redan första dagen har allmänheten chans att frossa inte bara i simning, rullstolstennis och andra idrotter, utan också i flera intressanta föreläsare.

Västra Götalands Idrottsförbund, SISU Idrottsutbildarna Västra Götaland och Borås Stad bjuder in till en kostnadsfri dag i Textile Fashion Centers lokaler på den mötesplats vi kallar för Möjligheternas Torg – i Europas bästa idrottsregion.

Moderator är Katarina Hultling, känd idrottsprofil efter många år som nyhetsankare på SVT Sport. Hon inleder samtalet och guidar åhörarna genom följande program.

10.30-10.55 ”Ny idrott” - Katta Sterner (generalsekreterare i Svenska Skateboardförbundet)
Idrotten förändras i takt med utvecklingen i samhället. Katta Sterner har i sin roll bland annat stor erfarenhet av att möta den nya generationens krav på ökad flexibilitet.

11.00-11.25 ”Utan spaning, ingen aning” - Anna Iwarsson (folkhälsovetare och ordförande i Svenska Gymnastikförbundet)
Vad blir konsekvenserna för våra motions- och träningsvanor när världen blir allt mer digitaliserad? Med sin rapport ”Sitta, är det nya röka” har Anna Ivarsson tagit tempen på svenskens vardagsliv.

11.30-11.50 ”Idrott i planering – idrott för utveckling” - Ola Serneke (vd för Serneke Group AB)
Anläggningar för idrott bör vara ett givet inslag i all samhällsplanering som har ambitionen att vara långsiktig och hållbar. Ola Sernekes bolag har visat att ett modernt synsätt kring idrottsmiljöer kan vara en del av framgångsreceptet för ett byggföretag.

13.00-13.45 ”Rätt evenemang på fel plats” - Karl-Erik Claesson (ordförande Ulricehamn Ski Event)
När världscupen i längdskidor kom till ”lilla” Ulricehamn blev det en succé av gigantiskt format. Arrangörerna som prisades från alla håll och kanter i skidvärlden, menar att fler kan göra samma sak om man tänker utanför boxen.

14.00-15.20 ”I SM-soffan” med Katarina Hultling
Mats Trondman (professor inom barn- och ungdomsfrågor),
Björn Eriksson (ordf. Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna),
Ida Legnemark (ordf. Fritids- och folkhälsonämnden i Borås Stad)

Paneldiskussion: Strategi 2025 är Riksidrottsförbundets vision och strategidokument – en vägvisare för en ännu bättre idrottsrörelse som bidrar till ett ännu starkare samhälle. Men vad krävs för att nå målen?

Möjligheternas Torg är öppet för allmänheten och medverkan är gratis. Arrangörerna bjuder på fika, lunch och frukt till alla som föranmält sig (senast 20 juni) Drop in i mån av plats, men då ingår inte fika och lunch. Textile Fashion Center erbjuder grupper och organisationer gratis lokaler för möte/konferens efter medverkan i dagens program.

Program, hålltider och information om anmälan bifogas.

Kontakt:
Martina Ehnar, Idrottskonsulent SISU idrottsutbildarna/Västra Götalands Idrottsförbund, 010-476 41 54
Per Jagemark, Verksamhetsledare SISU idrottsutbildarna/Västra Götalands Idrottsförbund, 010-476 41 50
Frida Stålhandske, marknadskoordinator, Textile Fashion Center, 072-386 94 91

Västra Götalands Idrottsförbund rymmer närmare 20 procent av svensk idrott. I distriktet finns det cirka 4 000 idrottsföreningar, 70 000 ledare och 600 000 medlemmar. SISU Idrottsutbildarna är idrottens studieförbund i distriktet. Vårt mål är att bli Europas bästa idrottsregion vad gäller allt från föreningar, utbildade ledare och inkludering till internationella medaljer och evenemang.

Borås TME är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.