Följ Borås TME

Mimi, Robin och Wiktoria på premiären - Sommartorsdagarna® 2016 – 30 juni

Pressmeddelande   •   Apr 11, 2016 10:00 CEST

Den 30 juni är det premiär för årets Sommartorsdagar och vilken premiärkväll vi får. Sommartorsdagarna® inleds med ett firande av högsta rang då vi på scen har glädjen att presentera och hylla våra 3 lokala melodifestivaldeltagare 2016: Mimi Werner, Robin Bengtsson och Wiktoria.

Som om detta inte vore nog så har vi också äran att få inviga Borås första Pride under kvällen, en än så länge hemlig invigningstalare och ett förband av sällan skådat slag utlovar en härlig inledning av Borås Pride samt en kanonstart på årets Sommartorsdagar.

Sommartorsdagarna 30 juni, innehåll:
18.00 Barnunderhållning – program släpps 23 maj
19.00 Sommarchansen med BT
19.50 Invigning av Borås Pride
20.00 Förband – program släpps 4 maj
21.00 Huvudartister: Mimi Werner, Robin Bengtsson, Wiktoria
21.00 Dansband: Scotts i Stadsparken
22.00 Torsdagsallén på Hemgården – musik av unga för unga - band släpps senare i vår
24.00 Huvudartister på Grands Nattklubb

Arrangör
Det är staden och näringslivet som gemensam bjuder på Sommartorsdagarna® i Borås. Sommartorsdagarna® startades 1989 och har sedan dess arrangerats av centrumbolaget Borås City. Sedan 2010 är det kommunala destinationsbolaget BoråsBorås TME AB medfinansiärer.

Mer information:
Lisa Statham, cityledare/ansvarig arrangör, Borås City, 0706-49 88 02
Helena Alcenius, vd BoråsBorås, 0705-41 54 44

Mer om artisterna - Sommartorsdagarna® 30 juni 2016

Mimi Werner
Artisten och låtskrivaren Mimi Werner från Borås har blivit ett bekant ansikte för Svenska folket tack vare sina countrydoftande singlar som spelas på radio och TV. Första singeln ”Forever Again” framförde Mimi ihop med Plura på Svenska Idrottsgalan och andra singel ”Ain’t No Good ” var hennes bidrag i Melodifestivalen. I samband med EP´n släpptes tredje singeln ”Here We Go Again” som är en duett med artisten Brolle. Mimi kommer även att dela scen hela sommaren tillsammans med Brolle och Charlotte Perrelli under sommarturnén ”Rock n Roll On Tour”.

”Det känns fantastiskt att äntligen få släppa min EP och få dela med mig av det vi har skapat. Vi har skrivit stor del av materialet i Nashville och lagt mycket tid och kärlek bakom denna EP. Låtarna har jag skrivit tillsammans med musiker som jag respekterar och har en fin relation till” säger Mimi.

Robin Bengtsson
Robin gick vidare som solklar segrare från Melodifestivalens första delfinal i Göteborg! I finalen slutade han på en hedrande 5:e plats. Constellation Prize är utan tvekan en av våra största hits just nu men närmare 8 miljoner streams, vilket motsvarar platinaförsäljning!

Parallellt med arbete i studion har han redan gett sig ut på vägarna och kommer turnera runt om i Sverige under hela våren och sommaren.

Redan som 13-åring började Robin spela gitarr, efter att i flera år fokuserat på trumpet. En helt ny musikalisk värld öppnade sig för Robin. Nu kunde han sjunga samtidigt som han spelade.

Hans talang för sång förvånade både honom och hans närmaste. Robin kom dock snabbt fram till att det var det här han ville göra i resten av sitt liv.

2008 sökte han till Idol och knockade juryn fullständigt med sin soulinspirerade och vuxna röst, sina 17 år till trots. Han slutade på en hedersam tredje plats. Sedan dess har han turnerat runt Sverige med sitt band, skrivit och släppt låtar och samlat på sig otroligt mycket erfarenhet och självsäkerhet. En röst och en artist som berör!

Wiktoria
Oavsett om det är hennes orubbliga leende eller den polerade stämman så har Wiktoria redan visat sig vara ett enormt svenskt pop-löfte. Efter succén i Melodifestivalen med smittsamma debutsingeln “Save Me” lovar det kommande året ett enormt erkännande för denna nya svenska popprinsessa.

Med en bakgrund från Rytmus i Göteborg och en musikalisk uppväxt där Wiktoria från tidig ålder var omgiven av musik, har hon haft alla möjligheter att finslipa sina vokala och låtskrivande talanger. “Ingen av mina vänner förstod vad jag gjorde med min fritid”, förklarar hon. “Jag började spela piano och skrev ner vad jag kände och plötsligt föll alla bitar på plats. Musiken blev min bästa vän.”

Efter att ha gjort sin TV-debut redan som tioåring var 2016 året då allt pekade mot ett genombrott för den nittonåriga singer/songwritern från Brämhult. Efter att ha vunnit semifinalen i Malmö för att sedan sluta som folkets 2:a i Melodifestivalens final, visade sig tävlingen vara den perfekta språngbrädan för Wiktorias karriär och debutsingeln “Save Me”. Singeln har under de första fem veckorna sedan release redan streamats mer än 7 miljoner gånger och ligger vid samma tidpunkt 3:a på den officiella Svenska singellistan och 3:a på Svensktoppen. Ett enastående resultat för Wiktoria och detta spännande samarbete mellan Moon Man Records och PRMD Music. Singeln som plockats upp av Warner Music på flera utländska marknader fortsätter att växa internationellt och Wiktoria kommer att följa upp framgången med “Save Me” med singeln “Yesterday R.I.P”, planerad att släppas den 6 maj på Moon Man/PRMD Music som den andra av fyra planerade singlar under 2016.

Wiktoria representerar en fräsch ny generation av singer/songwriters och en ny spännande svensk popexport.

Scotts
Bandet Scotts har funnits i snart 25 år men hade sitt stora genomslag i Danbandskampen 2008 och Melodifestivalen 2009 med låten "Jag tror på oss" som tog sig till Andra chansen. Efter dessa framgångar har åtskilliga tv-program avverkats. Scotts debutplatt såldes i 60.000 exemplar i norden, därefter samlingsplattor i samarbete med expressen som sålt i 130.000 ex. "näst bäst efter Lasse Stefanz. Totalt har bandet gjort 3 plattor.

Sommaren 2014 är det dags igen för skivsläpp, denna gång med enbart nyskrivet material. Scotts passar lika bra i folkparken som på nattklubben då dom även kör sina populära "showset".

Scotts är även utvalda till arrangörernas favorit 2012 och 2013 

BoråsBorås TME AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.