Följ Borås TME

Maria Krafft Helgesson leder SM-veckan sommar 2017

Pressmeddelande   •   Maj 23, 2016 07:52 CEST

2014 genomfördes SM-veckan i Borås. Med goda vitsord från såväl Riksidrottsförbundet som SVT föll valet återigen på Borås när arrangörsstad för 2017 skulle utses. Nu kan vi presentera Maria Krafft Helgesson som lokal projektledare när SM-veckan återvänder till Borås.

- Maria har en djup förankring i den lokala idrottsrörelsen. Tillsammans med den kompetens och erfarenhet hon besitter kring större evenemang i egenskap av generalsekreterare för O-Ringen 2015 i Borås gjorde valet enkelt. Att hon dessutom har ett starkt engagemang kring tillgänglighetsfrågor, något som även ligger staden varmt om hjärtat känns extra bra, säger Tommy Jingfors, förvaltningschef, Fritids- och folkhälsoförvaltningen, Borås Stad.

- Maria har en stark förståelse för komplexititen i att leda stora evenemang och organisationer. En stor ödmjukhet tillsammans med ett starkt engagemang, entusiasm och marknadstänk borgar för att Maria kommer leda SM-veckan till ytterligare en härlig folkfest och väl genomförda tävlingar i Borås, säger Helena Alcenius, VD BoråsBorås TME AB.

- Det ska bli otroligt kul att återigen få chansen att leda ett utav de absolut största evenemangen i Borås. Jag är naturligtvis glad och hedrad över erbjudandet av projektledarrollen samtidigt som jag tar mig an den med stor ödmjukhet inför uppdraget, säger Maria Krafft Helgesson.

Maria Krafft Helgesson ledde O-Ringen 2015 organisationen i Borås i egenskap av generalsekreterare. Hon har efter sina insatser under O-Ringen också valts in som ledamot IOF, det internationella orienteringsförbundet.

Maria börjar sitt uppdrag på deltid för att från årsskiftet 2016/2017 gå över till en heltidstjänst som projektledare.

Mer information:
Tommy Jingfors, förvaltningschef Fritids- och folkhälsoförvaltningen Borås Stad, 033-35 73 66
Helena Alcenius, VD BoråsBorås TME AB, 070-541 54 44
Maria Krafft Helgesson, projektledare SM-veckan Borås 2017, 070-516 02 58

Det här är SM-veckan
SM-veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet (RF) i samarbete med berörda specialidrottsförbund (SF) och värdstaden. Sveriges Television (SVT) är sändande bolag.

Syftet med SM-veckan är att under en veckas tid genomföra svenska mästerskap i olika idrotter i en och samma stad. SM-veckan genomförs vanligtvis varje år, vinter respektive sommar, och ska genomföras på olika orter i Sverige.

SM-veckan är öppen för RF:s medlemmar, 71 specialidrottsförbund (SF) vilka representerar upp emot 250 olika idrotter (grenar). Genom SM-veckan vill vi få ett ökat intresset för svenska mästerskapen och samla större och mindre idrotter i ett gemensamt evenemang. Många människor ska kunna ta del av Sveriges bästa idrottsutövare på plats, i media och framför TV:n. SM-veckans ambition är att vara en idrottslig folkfest i värdstaden under en vecka.

BoråsBorås TME AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.