Följ Borås TME

Landets bästa dansare slåss om medaljerna i Borås

Pressmeddelande   •   Maj 20, 2014 09:16 CEST

Den 30 – 31 maj kommer landets bästa dansare till Borås för att slåss om medaljerna. SM i bugg, rock´n roll, boogie woogie, lindyhop, dubbelbugg och tiodans går av stapeln i Boråshallen med 600 dansare från norr till söder.

Våra svenska elitpar är i toppen av de internationella mästerskapen. Såväl VM som EM-medaljörer kommer till SM där Borås Dansförening har stora medaljchanser i både vuxen och juniorklass.

Under fredagen är det uttagningar i vuxen samt juniorklass samt finaler i ungdom och 35+. På lördagen gör vuxna och juniorer upp i sina finaler.

Tävlingen har förberetts sedan februari 2013. Hela evenemanget präglas av romerskt tema och den röda tråden har implementerats i alla led för att skapa en show och ett SM som deltagare och åskådare sent ska glömma. En 230m2 stor bild, inspirerad av Colosseum har tryckts upp för att tydligt skapa en mäktig känsla och inramning.

- Vi har arbetat hårt för att skapa ett helhetsarrangemang som ger deltagarna riktigt bra tävlingsförutsättningar. Publiken skall känna att det är en häftig och fartfylld show. Ingen ska gå från SM i Borås utan en skön känsla, det kommer hända saker hela tiden och vi vill visa alla vilken fantastisk underhållning danssporten kan vara. Det kräver mycket planering och arbete, men jag är säkert på att det kommer vara värt varenda sekund, säger projektledare Daniel Everborn.

SM-tävlingarna i Borås är inte bara stjärnprydda på dansgolvet. Tony Irving kommer och skall bjuda på underhållning och överraskningar. State of Drama gör ett framträdande vid invigningen och Dermot Clemenger ingår i tävlingens domarkår.

- Jag kan redan nu avslöja några överraskningar. De som kommer till SM i Boråshallen kommer att få uppleva allt ifrån gladiatorer, Tony Irving som Caesar, otroligt bra dans och bra mat till ett kraftigt tryck i hallen, fortsätter Everborn.

Mer information:
Daniel Everborn, projektledare Dans-SM 2014, 0709-48 78 35
Stina Hallhagen, projektledare BoråsBorås AB, 0734-15 36 59

BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.