Följ Borås TME

​King of the Ring – nu störst i Norden

Pressmeddelande   •   Nov 19, 2014 09:00 CET

King of the Ring kan numera titulera sig Nordens största boxningsturnering, alla kategorier, med inte mindre än 390 anmälda boxare från fyra länder. Klubbar från Sverige, Norge, England och Danmark är på plats i Boråshallen helgen den 21-23 november för att ta titeln från den regerande mästaren, Glodi Eneste från Norge.

- Förra året knep vi titeln som Sveriges största turnering med runt 300 anmälda och i år kan siffran landa på drygt 400 när vi räknar in boxarna vid fredagens invägning. Vi är i särklass störst i Norden och börjar närma oss Europas största turnering. I år blir det riktigt tuff konkurrens om bältet. Glodi Eneste från Norge, som är tvåfaldig mästare, är självklart ute efter en tredje titel men det kan bli en tuff väg dig, säger Ray Husac som är arrangör för turneringen.

- BK Rebell har verkligen satt Borås på boxningskartan de senaste åren. King of the Ring och deras motsvarande damturnering The Golden Girl Championship som går i januari pekar spikrakt uppåt i deltagarantal varje år. Arrangemangets klass har också följt den utvecklingskurvan och nytt för i år är att hela turneringen streamas live, säger Patrik Wermelin, projektledare BoråsBorås.

Boxningsturneringen King of the Ring arrangeras i Boråshallen, av BK Rebell, fredag-söndag 21-23 november. I år har turneringen exceptionellt hög nivå med mästare från de deltagande länderna i så gott som samtliga klasser. De allra bästa boxarna ser man i Elitgalan som avgörs under lördagskvällen.

King of the Ring, Boråshallen 21-23 november
Fredagen kl. 17.00 och håller på fram till kl. 23.00.
Lördag kl. 10.00, Elitgalan ”The return of the King” med alla de bästa boxarna startar kl. 19.00 och slutar kl. 22.30 (entré på elitgalan 100 kr, fri entré övrig tid)
Söndag kl. 10.00 och håller på fram till prisutdelning med kröning av mästaren 15.30
Hela turneringen streamas via knockout.no

Mer information lämnas av:
Ray Husac, tävlingsarrangör BK Rebell, 0735-94 54 11
Patrik Wermelin, projektledare BoråsBorås, 0734-15 38 64

BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.