Följ Borås TME

Jecko, Jessie, Bamse och Lova del av barnunderhållningen under Sommartorsdagarna®

Pressmeddelande   •   Jun 08, 2017 07:07 CEST

För femte året i rad så bjuder AB Bostäder på underhållning för familjens minsta under Sommartorsdagarna®! Barnunderhållningen sker på stora scenen den första och sista sommartorsdagen medan det övriga torsdagar sker på Stora Torget (mellan torgbrunnen och rådhusterrassen). I år underhåller Jecko & Jessie samt Bamse & Lova ifrån stora scenen, övriga torsdagar kan barnen ta del av allt från gatukritsmålning till att prova på att drilla eller träffa den talande toaletten.

Barnunderhållning – Sommartorsdagarna® 2017
29 juni: Jecko & Jessie (stora scenen)
6 juli: Testa på drill och ponnyridning
13 juli: Tema Vatten & Avlopp - Aktivitet med Borås Energi & Miljö
20 juli: Måla med gatukritor tillsammans med konstnären Shai
27 juli: Ansiktsmålning
3 aug: Hoppborg på torget med Team Rynkeby
10 aug: Bamse och Lova sjunger och dansar (stora scenen)

29 juni Jecko & Jessie (stora scen)
Jecko & Jessie är varietéartister & har uppträtt i många av världens länder sedan 20 år. Och detta gör Jecko & Jessie till en familjeakt i världsklass!

Med många många skratt, kluriga tricks & hisnande slapstick akrobatik så är föreställningen en säker succé! Även den som inte är 100 på svenska språket kommer hänga med då föreställningen är byggd på det fysiska språket.

Jecko & Jessie jobbar med underhållning och kultur för SMÅ* människor och STORA* människor. De jobbar med olika barnprogram och mycket live föreställningar runt om i landet, som gett dem feedback från publik och media - ”Att alla i HELA familjen, har lika skoj”.

Hoppas vi snart ses på vår familjeföreställning, där mobiler, surfplattor, datorer och sociala medier är ett minne blott för en stund. Istället skapar vi glädje, humor och bus tillsammans.

Vet du inte vilka Jecko & Jessie är, fråga närmsta barn!

Tiden för föreställningen är kl 18:00-18:30 på stora scenen.

6 juli Testa på drill och ponnyridning
Mitt under SM-veckan kommer Fristad Drill till Stora Torget och låter alla som vill prova på denna spännande sport. Dessutom bjuder de på en kort show kl 18:00. Medlemmarna från Fristad Drill finns på plats kl 17:00-18:30 för att lära ut sina bästa drillknep. Dessutom kommer det att finnas chans att prova på ponnyridning, mellan kl 16:30-18:30

13 juli Tema vatten och avslopp - Aktivitet med Borås Energi & Miljö
Träffa den talande toaletten! Vad är ok att spola ner i toaletten och inte. Det man inte ska spolar ner i toaletten - hur sorterar man det då? Dessutom blir det teckningstävling, ballonger och annat roligt. Tiden för aktiviteten är kl 16:30-18:30.

20 juli Måla med gatukritor tillsammans med konstnären Shai
I höst kommer street art festivalen No Limit tillbaka för tredje gången och inför detta låter vi barnens inneboende konstnärer komma fram. Tillsammans med street art konstnären Shai Dahan får barnen utlopp för sin kreativitet genom gatukritornas färg. Tiden för aktiviteten är kl 16:30-18:30.

27 juli Ansiktsmålning
Förvandlas till en tiger, fjäril eller katt, med ansiktsmålningen går det snabbt att byta karaktär och barnen är väldigt förtjusta i detta. Tiden för aktiviteten är kl 16:30-18:30.

3 aug Hoppborg på torget med Team Rynkeby
Traditionella hoppborgar där barnen får leka, busa och hoppa. Tiden för aktiviteten är kl 16:30-18:30.

10 aug Bamse och Lova sjunger & dansar (stora scen)
Att Bamse och häxans dotter Lova tycker om sång och dans är ingen hemlighet och de vill gärna att alla är med! Tillsammans med publiken bjuds det på kända barnsånger och rörelser för hela kroppen. Det kommer bli omöjligt att sitta still!

Under 20 minuter bjuds det på klassiker som Huvud, axlar, knä och tå, Blinka lilla stjärna och Imse vimse sprindel och en hel potpurri av andra välkända barnlåtar. Alla kan vara med, stora som små, och efter sångstunden är det Meet n’ Greet med karaktärerna, kanske vill ni passa på att få en bild eller två tillsammans?

Mer information:
Tiden för föreställningen är kl 18:00-18:30 på stora scenen.

Var: Stora scen samt mellan torgbrunnen och rådhusterassen, Stora Torget
Datum: 29 juni, 6 juli, 13 juli, 20 juli, 27 juli, 3 aug, 10 aug.
Tid: Stora scenen: 18.00-18.30 (29 juni resp 10 aug), Stora Torget: 16.30-18.30 (övriga torsdagar)

- Lisa Statham, cityledare/ansvarig arrangör, Borås City, 0706-49 88 02
- Helena Alcenius, vd Borås TME, 0705-41 54 44

Borås TME är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.