Följ Borås TME

IOGT-NTO´s kongress fyller Borås

Pressmeddelande   •   Jun 20, 2013 15:06 CEST

Den 25-30 juni håller IOGT-NTO-rörelsen sina kongresser i Borås. Med sina 1100 deltagare är detta en av Borås största kongresshändelser i år. Hela stadens logikapacitet används, och nästan alla möteslokaler. 

– Vi är stolta och glada att få stå värd för vår organisations stora händelse under året. Medlemmar från hela landet kommer och utöver interna möten och förhandlingar så kommer deltagarna att få uppleva Borås och vår region under trivsamma former, säger Anders Glemfelt, ordförande i arrangörsteamet.

IOGT-NTO´s vision är ett samhälle, en värld, där alkohol och andra droger inte hindrar människor att leva ett fritt och rikt liv. Arbetet är uppdelat i tre olika verksamhetsområden: Alkohol- och narkotikapolitik, Förebyggande arbete och Socialt arbete.

Kongresserna innefattar tre av fyra förbund inom IOGT-NTO-rörelsen. Mycket handlar förstås om förhandlingar där man sätter riktlinjer för verksamheten i landet under kommande två år fram till nästa kongress men stor del ägnas givetvis också åt social gemenskap på olika sätt. 

– Det blir sex välfyllda, för att inte säga, späckade dagar. Onsdagens invigningsfest, torsdagens aktivitet på Stora Torget som en höjdpunkt och lördagens grillparty som en annan, men det händer mycket mera, berättar Anders Glemfelt. Utflykter, seminarier, verkstäder och allmän gemenskap står på programmet. Det finns även flera arrangemang som är till för alla, även de som inte är medlemmar.

Bland annat har IOGT-NTO rörelsen en egen artist som uppträder under premiären på Sommartorsdagarna den 27 juni. Det är bandet Looptroop Rockers som kommer att uppträda för både kongressdeltagare och allmänhet och på fredagen anordnas en midnattskonsert i Gustav Adolfskyrkan, också för deltagare och allmänhet.

Läs kongressens hela program på nykter13.iogt.se

För mer information kontakta gärna
Borås Convention Bureau, Anna Lilja 0704-55 32 93
IOGT-NTO Anders Glemfelt 070-526 31 37

BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.