Följ Borås TME

Internationellt toppmöte om kvalitet och ackreditering i Borås hösten 2016

Pressmeddelande   •   Feb 09, 2015 10:13 CET

Den 22-24 oktober 2016 samlas representanter från 35 länder i Borås för ett tre dagar långt möte med fokus på ackreditering och kvalitet. Mötet hålls av det europeiska samarbetsorganet för ackreditering, European co-operation for Accreditation, EA. Swedac (Styrelsen för ackreditering och teknisk kontroll), som är en av få statliga myndigheter med huvudkontor i Västra Götaland-regionen, står som värd för mötet.

– Vi är stolta över att få välkomna våra kollegor från hela Europa och ytterligare andra länder, säger Peter Strömbäck, generaldirektör på Swedac. För att vi ska lyckas med vårt uppdrag från regeringen, att öka internationell handel och svensk konkurrenskraft, måste vi ha en bra förankring i det internationella kvalitetsinfrastrukturarbetet. Att vi nu står som värd för EAs viktigaste årliga möte är ett tecken på att vi har det, och mötet i sig kan bidra till att ytterligare stärka vår roll och därmed våra möjligheter att göra samhällsnytta.

European co-operation for Accreditation, EA, är den europeiska samarbetsorganisationen för ackrediteringsorgan för ackreditering av laboratorier, certifierings- och kontrollorgan. När EAs generalförsamling träffas för ett strategiskt möte i Borås hösten 2016 står Swedac som värd. Mötet hålls i Textile Fashion Centers lokaler. Mer om EA: www.european-accreditation.org

– Eftersom mötet tidigare hållits i stora städer som Prag, Madrid och Berlin är vi extra glada att Swedac har lyckats ta hem ett så prestigefullt möte till Borås. Detta visar på Borås starka utveckling som mötesdestination och bidrar till ytterligare kunskap till vår stad säger Anna Lilja på Borås Convention Bureau.

Swedac, med huvudkontor i Borås, är en av aktörerna i den svenska och internationella kvalitetsinfrastrukturen. Swedac arbetar för effektiva ackrediteringsordningar, upprätthåller regelverk för ädelmetallarbeten och tillförlitliga mätningar samt samordnar svensk marknadskontroll. Med kvalitetsinfrastruktur avses de institutioner, system och metoder som måste finnas i ett land för att säkerställa att produkter och tjänster är säkra, tillförlitliga och uppfyller funktions- och kvalitetskrav. Swedacs verksamhet medverkar till att skapa en öppen och global marknad, ett konkurrenskraftigt näringsliv samt trygga konsumenter och produktanvändare i ett hållbart samhälle. www.swedac.se

För ytterligare information kontakta:
Peter Strömqvist, generaldirektör Swedac, 08-406830
Åsa Kultje, kommunikationschef Swedac, 033-177736
Anna Lilja, Projektledare Borås Convention Bureau, 0734-15 36 58

BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.