Följ Borås TME

hittaut.nu till Borås – populärt hälso- och friskvårdsprojekt

Pressmeddelande   •   Maj 28, 2013 07:00 CEST

På måndag den 3 juni 2013 delas en karta ut till 34 500 hushåll i Borås. Det är det populära hälso- och friskvårdsprojektet hittaut.nu som lanseras i staden. Kartan är den mest detaljerade som gjorts över Borås hittills. På kartan finns 60 checkpoints markerade.

- Det är ett projekt med kartan i fokus. Checkpointsen finns både skogen och inne i Borås och då det går att använda GPS påminner det även lite om geocaching. Syftet är att få främst boende men också besökare att upptäcka nya platser i sin närmiljö, berättar Martin Larsson, projektledare för hittaut.nu Borås.

En checkpoint består av en metallstolpe med en siffra och en bokstav på. Meningen är deltagarna ska besöka checkpointsen och sedan registrera dem på hittaut.nu. På hemsidan kan deltagaren därefter hålla reda på sina checkpoints och jämföra sig med vänner, arbetskamrater och andra användare på samma ort. Det går också att vinna fina priser i projektet då varje rätt registrerad checkpoint motsvarar en lott i de lottdragningar som kommer göras.

Deltagande i projektet är helt gratis och passar alla åldrar och ambitionsnivåer, då checkpointsen har olika svårighetsnivåer och är mer eller mindre lättillgängliga. En förhoppning är att deltagarna utvecklar sin kartläsning under projektets gång och därigenom vågar ge sig ut i skogen för att hitta svårare och svårare checkpoints.

- Det är verkligen roligt att hittaut.nu lanseras i Borås. Det är en trevlig aktivitet, inte bara för alla boråsare utan också våra besökare till staden. Dessutom sätter det fokus på orientering vilket kan skapa ett intresse för sporten inför 2015 då världens största orienteringstävling, O-Ringen, går av stapeln i Borås, säger Frida Nilsson, projektledare BoråsBorås AB.

Under projektets gång kommer nya checkpoints att sättas upp och lanseras över mindre områden, som en ny utmaning för de som lyckats hitta alla redan. Årets säsong pågår fram till och med mitten av november.

För de som inte fick någon karta eller vill ha en ny kan den hämtas gratis på följande utdelningsställen:

  • Borås Turistbyrån
  • Kulturhusets reception
  • Stadshusets reception
  • Borås Campings reception
  • Hestrastugan
  • GIF-stugan Knektås

Kartan finns också på hemsidan, hittaut.nu. Där finns också GPS-koordinaterna för varje checkpoint.

Projektet startade i Huskvarna och Jönköping 2008 och har sedan dess spridits till många svenska städer, från Gislaved till Härnösand. I år kommer det att finnas på 12 orter varav Borås är en. På varje ort där hittaut.nu finns är det en lokal orienteringsförening som står för projektet. I Borås är det Hestra IF som är drivande. Den lokala föreningen styr sitt eget projekt inom hittaut.nu:s grundprinciper med stöd och hjälp från det centrala kansliet.

För mer information kontakta gärna:
Martin Larsson, Projektledare hittaut.nu Borås, 033-243347, 0768-718062 (Hestra IF)

Frida Nilsson, Projektledare BoråsBorås AB, 0734-153660

BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.