Följ Borås TME

Hela Sveriges hero, Måns Zelmerlöw till finalen på Sommartorsdagarna® 2016 – 11 augusti

Pressmeddelande   •   Apr 21, 2016 07:34 CEST

Finaldags för Sommartorsdagarna®! Och vem kan passa bättre på scen då än allas vår Måns Zelmerlöw. En av våra mest folkkära artister och programledare som innan han kommer till Sommartorsdagarnas scen bland annat kommer att vara programledare för Eurovision Song Contest 2016 i Stockholm i maj.

Vi säger varmt välkommen till Måns Zelmerlöw – hela Sveriges hero.

Sommartorsdagarnas innehåll:
18.00 Barnunderhållning – program släpps 23 maj
19.00 Förband – vinnaren av Torsdagsallén
20.00 Förband – program släpps 4 maj
21.00 Huvudartist: Måns Zelmerlöw
21.00 Dansband: Tribond i Stadsparken
22.00 Torsdagsallén på Hemgården – musik av unga för unga - band släpps senare i vår
24.00 Huvudartist på Grands Nattklubb

Arrangör
Det är staden och näringslivet som gemensam bjuder på Sommartorsdagarna® i Borås. Sommartorsdagarna® startades 1989 och har sedan dess arrangerats av centrumbolaget Borås City. Sedan 2010 är det kommunala destinationsbolaget BoråsBorås TME AB medfinansiärer.

Mer information:
Lisa Statham, cityledare/ansvarig arrangör, Borås City, 0706-49 88 02
Helena Alcenius, vd BoråsBorås, 0705-41 54 44

Mer om huvudartisten - Sommartorsdagarna® 11 augusti 2016
Måns Zelmerlöw
Svensk artist, musiker, programledare och dansare. Måns Zelmerlöw är ingen nykomling på de stora scenerna och har sedan sitt genombrott fått en självklar plats hos den svenska publikens hjärta. Som artist har Måns deltagit i bland annat Idol, Melodifestivalen och Så ska det låta. Han har varit programledare för både Sommarkrysset, Melodifestivalen och Allsång på Skansen och kommer i maj att vara programledare för Eurovision i Stockholm. Måns är även en framgångsrik låtskrivare, bland annat till ”Hello Goodbye” som Erik Segerstedt och Toni Damli framförde i Melodifestivalen 2013.

2015 vann han Melodifestivalen med rekordhöga 35,5 % av rösterna till Måns Zelmerlöw – den största segern någonsin i svensk Melodifestivalhistoria. Och att han sedan gick vidare och vann Eurovision gjorde ju honom inte mindre populär.

Sedan starten på sin karriär har Måns Zelmerlöw växt till att bli en av våra mest folkkära artister och programledare. 2007 gjorde han debut i Melodifestivalen med Cara Mia, 2009 var han tillbaka med ”Hope and Glory” och året därefter ledde han programmet tillsammans med Christine Meltzer och Dolph Lundgren. Sedan dess har Måns till stor del fokuserat på att skriva låtar åt andra, men i år var det dags för comeback som artist.

Med ”Heroes” vill Måns rikta uppmärksamhet till riktiga hjältar – de som står upp mot mobbing och utanförskap. Sommaren 2015 släpptes hans nya album och en mycket efterlängtad turné väntar nu där han möter fansen tillsammans med sitt nya band.

- Jag lever i det största lyckoruset någonsin nu efter finalen och är så otroligt taggad att få komma ut och träffa alla fans i sommar! Eurovision blir en magisk upplevelse och en häftig uppvärmning inför sommaren. Jag vill verkligen tillägna The Heroes Tour till alla älskade fans som röstat och hejat på mig under resan. De är mina hjältar, berättar Måns.

Mer om dansbandet - Sommartorsdagarna® 11 augusti 2016
Tribond
Tribond är ett glatt gäng rutinerade musiker med mångårigt turnerande och stor erfarenhet av branschen. De har en bred repertoar och spelar allt från dansband, tuffare covers och t.o.m någon gammaldans. Viktigt för Tribond är att det är dansbart.

BoråsBorås TME AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.