Följ Borås TME

​God, Love, Pride!

Pressmeddelande   •   Jun 20, 2019 07:13 CEST

En fotoutställning om HBTIQ-personer som har en uppväxt eller bakgrund inom något religiöst samfund.

  • Av fotografen Ilar Gunilla Persson
  • Plats: Hemgården, Österlånggatan, Borå
  • Tid: 26/6 kl 14 då är fotografen på plats.
  • Utställningen är öppen under Borås Pride, öppettider 27/6-29/6 to-fr 10-18 lö 10-16.

”Ofta finns en stark sammanhållning och trygghet i församlingar och andra sammanslutningar där det finns en gemensam tro, ideologi eller uppfattning. Det finns en kraft i att tro på samma sak, vilja samma sak och ha samma mål.

Men vad händer med dem som känner att de inte kan tro på det som predikas eller det som står i ”skriften”? Vad händer om en börjar ifrågasätta det som för samfundet är självklart? Vad händer med en människa som får höra att det som de känner är fel? eller vad händer med en människa som fått höra hela sitt liv hur syndigt det är att vara homosexuell och sen upptäcker att den är just det?

Under några års tid har jag träffat HBTIQ-personer (homo, bi, trans, interkönade, queer) som vuxit upp med eller har en bakgrund inom något religiöst samfund eller annan stark ideologi. Många har fått skapa ett nytt liv med nya vänner, skapat ny familj och har ingen kontakt med sitt gamla liv. ”

Kim skriver
”Jag föddes som flicka. Jag föddes in i en pingst-församling i norra Sverige. Redan när jag var fyra år förstod jag att jag inte var som de andra flickorna och jag minns att jag sa till min mamma att jag är mer pojke än flicka. Av reaktionen förstod jag detta pratar vi inte mer om. I tonåren gömde jag mig i badrummet, skar mig själv, gjorde mig själv illa för att straffa mig själv, straffa mig för att Gud inte kunde ta emot en sån som mig.”

Kontakt för mer information
Tulay Orre, programansvarig, 0705-54 39 99

Borås TME är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.